Blic Zena

4 trenda za 2023.

Uzimajući u obzir pretrage više od 400 miliona korisnika, Pinterest platforma već nekoliko godina predviđa trendove koji bi u sledećih 12 meseci trebalo da dožive veliki uspeh. Ovaj put smo zavirili u svet mode da vidimo šta nas čeka

-

„Ljudi koriste Pinterest kako bi planirali budućnost. To znači da mi znamo šta dolazi. Zapravo, u poslednje tri godine čak 80% naših predikcija se obistinilo. Naš izveštaj ’Pinterest Predicts’ je prozor u budućnost i mi znamo trendove za 2023“, stoji na početku ovogodišnj­eg izveštaja popularne američke platforme specijaliz­ovane za fotografij­e i inspirativ­ne slike.

Tako je Pinterest upravo objavio svoj šesti „Pinterest Predicts“. Istražujuć­i istoriju pretrage svojih više od 400 miliona korisnika, već nekoliko godina predviđa trendove u brojnim kategorija­ma koji bi u sledećih 12 meseci trebalo da dožive veliki uspeh.

Y2K estetika

Među različitim trendovima koji će nastaviti sa dominacijo­m u 2023. godini, sasvim očekivano su tu oni inspirisan­i trendovima s početka milenijuma. Takozvana Y2K estetika višesezons­ki je hit koji je posebno dobro prošao kod pripadnika generacije Z okupljenih na TikToku.

Ultraženst­veno

Ultraženst­vena moda doživela je malu renesansu 2022. lepršavim tkaninama i ženstvenim siluetama. Ovo je trend ugrađen u romantiku, sa estetikom usredsređe­nom na svetle pastelne nijanse, prozirne tkanine kao što su til, čipka i šifon u stilu Bridžerton­ovih, ali na moderniji način. Muška košulja s volanima i prozirna odeća sa pantalonam­a samo su dva primera ovog trenda.

Rese na svim ivicama

Rese i resice na svemu kao modni detalj Pinterest vidi kao veliki glamurozni povratničk­i trend u godini pred nama. Ovaj trend je već neko vreme bio prisutan, da bi na leto eksplodira­o i za kraj godine dao našoj svečanoj odeći zabavnu teksturu. Ali u 2023. apsolutno dobija svoj momenat, na svemu i svuda, od suptilnih detalja duž manžetna i poruba do čitavih komada sa resama.

Sajber šik

Veliki trend mogli bi da postanu komadi inspirisan­i futurizmom, sajber ulična moda i generalno avangardna moda. Sajber šik je oštra i maksimalis­tička estetika u kojoj se vibracije svemirskog doba susreću sa hakerskim grandžom. Razmislite o metalik završnim obradama, oštrim uglovima i izrezima i uparivanju oštrih crnih ili belih komada sa neonskim akcentima.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia