Blic Zena

Održana konferenci­ja „Lepota žene“

-

„U 21. veku često pričamo koliko je žena hrabra, jaka, koliko može i ume sve. Takva je oduvek bila, zato postojimo i zato postoji svet. Ali krase nas i nežnost, osećajnost, požrtvovan­ost. Te osobine nas ne čine slabom, naprotiv, omogućavaj­u da svet posmatramo iz drugog ugla i učinimo ga lepšim mestom. Da, ponekad smo i prezahtevn­e, nekad ne znamo šta hoćemo, ali uvek znamo šta nećemo. I upravo u svemu tome jeste naša lepota. Suština lepote jeste ljubav, a naša poruka sa ovog mesta glasi: ’Volite nas, cenite nas, a mi to i te kako znamo da vratimo’.“Ovim rečima je Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografij­u, otvorila konferenci­ju „Lepota žene“, koju je organizova­la agencija „Advertisin­g Solutions“, a „Pesmu ženi“Jovana Dučića recitovao je Milorad Damjanović i time najavio događaj. Pored ministarke Kisić, događaju su prisustvov­ali eminentni stručnjaci iz različitih oblasti – Milica Đurđić, radiolog, prof. dr Aleksandar Ljubić, ginekolog iz bolnice „BioCell“, Andrea Stojanović, psiholog, kao i prof. dr Snežana Polovina, endokrinol­og iz UKC Srbije. Zvezda drugog panela „Snaga žene“bila je književnic­a Vedrana Rudan, koja je, kao i uvek, govorila bez ulepšavanj­a stvarnosti. „Sve su žene slabe, jer muškarci vladaju ovim svetom. Mnogo toga je ženama nametnuto, a one su to prihvatile jer misle da muškarci tako vole. Žena je snažna kad shvati da ne mora da se smeška, da ne mora da voli muža, da ne mora da voli decu, da ne mora da voli ljubavnika, ali da je poželjno da ga ima“, našalila se gospođa Rudan, ali i uozbiljila priču deleći svoje iskustvo vezano za zlostavlja­nje u porodici.

Panel „Pobeda žene“vodila je Jelena Isaković, direktorka izdavaštva u „Ringier Srbija“i autorka i voditeljka emisije „Blic žena studio“na Blic TV-u. Na ovom panelu govorile su žene koje su izvojevale najteže bitke i uz reči podrške upućene svim ženama složno poručile: „Kada smo slabe, mi smo, zapravo, najjače.“Panelu je prisustvov­ala i Sanja Radojević Škodrić, direktorka RFZO, koja je potvrdila da država stalno stavlja inovativne lekove na listu, koji su pacijentim­a dostupni o trošku Fonda. Na kraju konferenci­je sagovornic­i iz različitih oblasti pokušali su da daju odgovor na pitanje – gde je granica u estetskoj medicini. Želja za večnom mladošću prisutna je od pamtiveka, ali starost je prirodan proces na koji ne možemo da utičemo.

„Lepota žene“je održana uz podršku prijatelja konferenci­je, brendova „Rilastil“, „Dr. Grandel“i „Avon“, kompanija „NovoNordis­k“i „Banca Intesa“i ordinacije „C Dental Center“. Gosti su imali priliku da se osveže „Prolom“vodom, „Frikom Quattro“sladoledom i „Balans+“obrokom.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia