Blic

Narkomana kupaca na više od 50 lokacija u pet gradova

-

je davao - gratis.

Grupa dilera kojima je šef bio Milan Dimitrijev­ić (25), zvani Bombonica, prodavala je pak za 100 dinara jeftinije paketić od 0,33 grama heroina, a obe grupe su samo od početka ove godine prodale najmanje sedam kilograma heroina kupcima kojih je - prema saznanjima „Blica” - bilo oko 200 iz Mladenovca i okolnih gradova. Drogu su prodavali na više od 50 lokacija u Mladenovcu, a kupci su bili maloletnic­i, ali i starije osobe, među kojima je i čak i jedna četrdeseto­go- dišnja majka dvojice odraslih dečaka. Policija sumnja da su drogu prodavali u blizini škola, domova zdravlja, kafića, diskoteka, trafika, a da su paketiće droge donosili i na adrese.

Obe grupe su uhapšene prekjuče po podne u akciji operativac­a smederevsk­e i beogradske policije i Uprave kriminalis­tičke policije MUP Srbije, a kod njih je zaplenjeno više od 75 grama heroina. Uhapšeni su Dimitrijev­ićevi dileri Aleksandar Spasić (32), zvani Sos, i Sefan Obradović ( 27), kao i Ignjatović­evi saradnici Mika Kuzmanović (37) i Vojislav Milošević (28).

Policija je i juče nastavila da hapsi saradnike šefova kriminalni­h grupa, ali i kupaca droge, jer istraga kriminalni­h aktivnosti obeju grupa traje već nekoliko meseci. Prema saznanjima „Blica”, osumnjičen­i su priznali da su trgovali drogom.

- Za Dimitrijev­ića su drogu prodavali Spasić i Obradović. Dobijali su već razmerene paketiće i krili ih u štekovima, zakopavali po rupama i po pozivu prodavali narkomanim­a. Zajedno su i uhapšeni, a kasnije je nađeno mesto na kome je Obradović zakopao 17 paketića droge - kaže sagovornik „Blica” blizak istrazi.

Posle njih u svojoj kući uhapšen je i Dimitrijev­ić, koji je bio spreman za bekstvo, a kod njega je nađeno 200 evra, 50.000 dinara, pasoš, 40 grama heroina i vagica za razmeravan­je droge.

Ignjatović je uhapšen po povratku iz Beograda, a nakon toga i njegovi saradnici Milošević i Kuzmanović, čiji je zadatak bio da u svojoj kući u selu Jagnjilo razmerava i pakuje heroin. U Kuzmanović­evom automobilu nađeno je 15 grama heroina. On je, inače, praktikova­o da drogu prodaje tako što bi na raskrsnici zaustavio svoj sivi “audi A8” i kroz prozor kupcu predavao paketiće heroina, a uzimao novac i zatim nastavio vožnju.

Kako je saopštio MUP Srbije, hapšenje je izvedeno u nastavku akcija „Mreža“, kad je uhapšen Željko Vujić (1977) koji je osumnjičen­e snabdevao drogom i kod koga je nađeno 2,75 kilograma heroina.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia