Blic

Fabrika “Geoks” stiže u Niš

- NIŠ BOR

- Kompanija „Geoks“koja zauzima drugo mesto po proizvodnj­i i prodaji obuće u svetu najavila je juče dolazak u Srbiju. Vlasnik italijansk­e kompanije Mario Polegati posetio je Niš sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkoviće­m, gde je izjavio da želi da proširi svoje proizvodne pogone u Srbiji.

- Naša kompanija nije ovde došla zato što nas je privukla cena radne snage, već da vidimo šta možemo da uložimo u vašu zemlju. Želimo da i da proširimo mrežu naših prodavnica - izjavio je Polegati.

Premijer Srbije Mirko Cvetković naglasio je da su nakon kandidatur­e za članstvo naše zemlje u EU, investitor­i sve više zaintereso­vani za Srbiju.

Gradonačel­nik Niša Miloš Simonović kompaniji “Geoks” je ponudio saradnju.

- „ Geoks” je jedna od najvećih kompanija obuće i zadovoljst­vo mi je što su došli kod nas. Grad Niš i čitav region južne Srbije je posvećen dovođenju investitor­a. Od nas mogu da očekuju dobar servis i radnu snagu, kao dobru administra­ciju - rekao je gradonačel­nik.

BDEJANA STOJANOVIĆ

Još iz najranijeg detinstva opsesija su joj vozila, a san je ostvarila upravo na površinsko­m kopu Rudnika bakra „ Veliki Krivelj“iz sastava Rudarsko-topioničar­skog basena (RTB)“BOR“.

- Još kao mala devojčica igrala sam se autićima dok su moje drugarice sakupljale lutke. Presrećna sam što sam dobila priliku da upravljam teškim kamionom, jer mi je to oduvek bio san. Zane- mela sam od sreće kada sam prvi put krenula damperom. Sada već mogu reći da je lakše voziti kamion nego automobil - priča Milica.

Nakon šest godina traženja posla, pre nešto manje od godinu dana počela je da radi u RTB, gde bi želela i da završi radni vek. Koristila je svaku priliku u pogonu gde je radila da pretpostav­ljenima predloži da bude vozač dampera. Sada već uspešno, rame uz rame sa muškim kolegama obavlja svoj posao.

- Najteža je treća smena,

 ?? Foto: K. Kamenov ?? Mario Polegati, Mirko Cvetković i Miloš Simonović
Foto: K. Kamenov Mario Polegati, Mirko Cvetković i Miloš Simonović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia