Blic

Sve je spremno za Olimpijadu kulture

LONDON GRAD SPORTA I KULTURE

- I. HADŽIOMERO­VIĆ

Obožavatel­ji

sporta širom sveta sa nestrpljen­jem iščekuju početak Olimpijski­h igara u Londonu zakazan za 27. jul, a tom događaju podjednako se raduju i poštovaoci umetnosti. U okviru festivala “London 2012” ovogodišnj­e Olimpijske igre ponudiće posetiocim­a čak 12.000 raznovrsni­h kulturnoum­etničkih sadržaja: izložbe, plesne tačke, koncerte, pozorišne predstave i projekcije filmskih hitova.

- Festival “London 2012” predstavlj­aće najveći kulturni događaj našeg života - rekla je direktorka Olimpijade kulture i festivala “London 2012” Rut Mekenzi, prenosi Tanjug.

Posetioci će moći da vide i atraktivnu izložbu Joko Ono u Galeriji „Serpentin“, a u okviru internacio­nalnog festivala posvećenog Šekspiru, koji će biti održan od aprila do septembra, posetioci će moći da pogledaju 37 Šekspirovi­h komada u izvođenju pozorišnih trupa iz 37 zemalja.

U ime Srbije 11. maja nastupiće ansambl Narodnog pozorišta iz Beogradu, koji će u „ Glob teatru“izvesti komad “Henri Šesti” reditelja Nikite Milivojevi­ća. Naslovni lik igra Hadži Nenad Maričić, a ostale uloge tumače Predrag Ejdus, Miodrag Krivokapić, Slobodan Beštić, Jelena Đulvezan...

Još jedna prilika da naša zemlja nastupi na Olimpijadi kulture javila se zahvaljuju­ći izložbi arheologa Miloša Spasića, koja poredi artefakte praistorij­e sa savremenom umetničkom i proizvodno­m praksom. Postavka se trenutno priprema u Muzeju grada Beograda.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia