Blic

Repriza 1999. UEFA zapretila „vatrenima“ izbacivanj­em iz Evrope

IZJAVAMA HRABRI SEBE I KRIJE STRAH

-

Skupština hrvatskog saveza održana je juče kako bi se 10 dana uoči meča sa Srbijom spustile tenzije. Gost iz UEFA, Ukrajinac Grigorij Surkis još jednom je zapretio i istakao brigu UEFA.

- Postoji mogućnost udaljavanj­a vaše reprezenta­cije iz međunarodn­ih takmičenja. Izvršni odbor UEFA zabrinut je zbog nereda navijača na utakmicama hrvatskih klubova - ponovio je Ukrajinac.

Davor Šuker, predsednik HNS, upozorio je na važnost utakmice sa Srbijom.

- Nosio sam hrvatsku zastavu na svojim leđima nakon najvećih golova, ali sve činimo da protiv Srbije opet razveselim­o našu zemlju sportskim rezultatom. Bez obzira na tragične događaje u ratu, pokažimo respekt prema protivniku - rekao je Šuker.

Ipak, vatru je zapalio Brazilac Eduardo, član ukrajinsko­g Šahtjora:

- Ma, jedva čekam utakmicu protiv Srbije. Kao igrač Dinama prolazio sam kroz razrušene hrvatske gradove. Tast mi je bio u ratu i taj meč mi je nešto posebno - kaže Eduardo.

Ivan Perišić, igrač Volfsburga, povredio je koleno na meču sa Frajburgom, pa je pod znakom pitanja njegov nastup protiv Srbije. situaciji. Problem sa napadačima postoji jer je i Lazar Marković povređen.

Po njegovom mišljenju, jasno je ko će voditi igru u ekipi Igora Štimca i od koga treba najviše zazirati.

- Na Štimčevom spisku nije bilo većih iznenađenj­a. Modrić je kreator igre, Mandžukić odličan napadač, Srna veoma iskusan i dobar u ofanzivnim zadacima... Važno je da zaustavimo pomenutu trojicu, ali se sve ne svodi na njih. Hrvati su u celini dobra ekipa, ali kao što imaju prednosti, imaju i mane - uveren je Siniša Mihajlović.

Ne zbog nepoverenj­a prema domaćim kolegama, već zbog toga što su naši asovi navikli na Simanićev meni i što je to običaj pa čak i obaveza, spisak jela je u dogovoru sa doktorima reprezenta­cije uoči zagrebačko­g duela već napravljen.

- Od marta 2009, kada sam prvi put išao u Konstancu, potom i na Svetsko prvenstvo u Južnu Afriku, stalno sam uz naše fudbalere. Kada je Siniša Mihajlović došao za selektora, na njegov zahtev idem svuda sa timom. To je praksa, a ne nepove- Kako teku pripreme za Hrvatsku? - To je standardna procedura, doktor će napraviti jelovnik, ja ću u hotel gde ćemo biti smešteni poslati spisak jela, a domaćin će obezbediti namernice. U Zagreb putujem malo pre prvog obroka, kako bi sve na stolovima za ručavanje bilo onako kako naši fudbaleri žele. A šta će biti na meniju dva dana pre utakmice? - Već smo uigrani po tom Mogu i palačinke! Da im ne budu teški stomaci? - Neće, imaće dva namaza, eurokrem i marmeladu, pa neka biraju (smeh). Šta ćete spremiti fudbalerim­a 22. marta do početka meča? - Imaće klasičan lakši doručak, a zatim i ručak četiri i po sata pre utakmice. Na meniju će biti čorba, lagana mesa i riba, naravno salate, i na kraju voće. Igrači su profesiona­lci, oni znaju šta im odgovara, pa se hrane po navici, a mi smo tu da im zadovoljim­o želje i apetite. Ima li neko od njih posebne prohteve? - Nema tu tajni, oni većinom dolaze iz evropskih klubova i tamo su stekli navike, slušamo se obostrano. Ja stojim pored stola i ispunjavam njihove želje. Takođe, po istom meniju hrane se i stručni štab i rukovodstv­o. Kakav rezultat očekujete u “Maksimiru”? - Normalno, zna se, pobeda Srbije, šta drugo - završio je Simanić.

 ?? Foto: AP ?? “Pobeda zbog razrušenih hrvatskih gradova“: Eduardo da Silva
Foto: AP “Pobeda zbog razrušenih hrvatskih gradova“: Eduardo da Silva

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia