Blic

Milan spremio katanac za Mesija

REVANŠ MEČ OSMINE FINALA LIGE ŠAMPIONA

- DAMIR RADOVIĆ

www.sport.blic.rs Ne

postoji bolji trenutak za Barselonu da pokaže celom svetu da nije izgubila magiju. Posle dva uzastopna poraza od Reala, minus od dva gola (0:2) iz prvog meča osmine finala Lige šampiona u Milanu večeras može da bude samo motiv više za Mesija, Ćavija, Inijestu i ostale mađioničar­e iz Katalonije.

“Kamp nou” će ponovo biti fudbalski epicentar planete, ulog je veliki - plasman u četvrtfina­le, sastaju se dve ekipe koje su do sada 11 puta podizale pehar sa velikim ušima. Žordi Roura je na velikom ispitu. Pomoćnik pomoćnika, kako su počeli da ga zovu nakon posrtanja Barselone u poslednje vreme, lakše diše jer se Ćavi oporavio od povrede i naći će se u startnoj postavi. Takođe, na gol se vraća Valdes, a Mesi osokoljen obaranjem još jednog rekorda u španskom prvenstvu predvodiće napad. Pred čudesnim Argentince­m je novi izazov. U slučaju da postigne gol, doći će do 57. u Ligi šampiona, čime bi prestigao Ruda van Nistelroja na večnoj listi strelaca i ispred njega bi ostao samo za sada neprikosno­veni Raul (71).

- Učinićemo sve da pobedimo. Spremni smo da rizikujemo, ne plašimo se zadatka. Pokazali smo mnogo puta da smo velika ekipa, ali nikada nismo napravili istorijski preokret. Možda je vreme da to učinimo. Saznaćemo da li smo tim koji je s razlogom poštovan svuda u svetu ili ne zaslužujem­o takav status. Tačno je da ove sezone igramo promenljiv­o, sada je na nama da se dokažemo. Bez obzira na sve, verujem u svoje saigrače - rekao je Dani Alveš.

Kevin Konstant, levi spoljni Milana, kaže da će utakmica u Barseloni biti potpuno drugačija od duela od pre tri nedelje.

- Imamo dva gola prednosti, ali se u Barseloni nećemo samo braniti. Moraćemo da budemo oprezni jer igramo protiv najboljeg tima na sve- tu. Svesni smo da će lopta biti uglavnom u njihovom posedu, ali kada bude kod nas, moramo to pametno da koristimo. Barselona je veliki tim, koji prolazi kroz težak period. Slično je bilo sa nama na početku sezone.

Nekadašnji fudbaler Đenove nema dilemu oko konačnog ishoda.

- Ubeđen sam da ćemo pružiti dobru igru i da ćemo se plasirati u četvrtfina­le. Oni će pokušati da napadnu od samog početka i postignu gol što je pre moguće. Moraćemo da budemo psihički spremni za to.

Milan će braniti prednost bez povređenog napadača Đanpaola Pacinija, a trener Masimilija­no Alegri će zamenu birati između Nijanga, Krkića i Robinja.

 ?? Foto: AP ?? Samo jedan može u četvrtfina­le: Princ Boateng u duelu sa Inijestom
Foto: AP Samo jedan može u četvrtfina­le: Princ Boateng u duelu sa Inijestom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia