Blic

Rukavina: Barselona je opasna kada je naljute

- [D. RADOVIĆ]

Srpski

reprezenta­tivac Antonio Rukavina ne otpisuje Barselonu, iako Milan na “Kamp nou” donosi velika dva gola prednosti. Fudbaler Valjadolid­a sa Iberijskog poluostrva, prenosi očekivanja uoči mega duela.

- Ja sam ovde skoro godinu dana i prvi put se piše i priča o krizi u Barseloni. Nisu navikli da gube, porazi od Reala bole, trener Vilanova je dugo odsutan zbog bolesti i zato se stvara atmosfera da postoje ogromni problemi. Titulu su već osvojili, pobedili su u subotu poslednjep­lasirani Deportivo, ali to i nije neki poduhvat - kaže Rukavina.

Nekadašnji desni bek Par- tizana smatra da roso-nerima neće biti lako.

- Jako težak zadatak je pred Barselonom. Italijani znaju da igraju na rezultat. Međutim, Katalonci igraju fantastičn­o kod kuće, s obzirom na rezultat iz prvog meča u procentima bih se opredelio za 51:49 u korist Milana.

Mesi nije u formi, ali stiže da ruši rekorde.

- I Mesi je čovek od krvi i mesa. Normalno je da odigra slabije nekad, ali on nas je navikao na dva, tri gola po meču i sad kad postigne jedan odmah se priča o krizi. Tačno je da u mečevima sa Realom i Milanom nije bio na nivou, ali je to i posledica taktike rivala, koji na sve načine pokušavaju da pronađu rešenje i zaustave ga.

Dok je Gvardiola vodio ekipu pričalo se da tim igračima i ne treba trener.

- To se govorilo u smislu uigranosti, ali svakom treba trener, pa i Mesiju, Ćaviju, Inijesti. Barselona je u lošem periodu, na slabu formu nadovezali su se porazi, problemi sa trenerom. To je realnost, ali niko ne bi smeo da je otpiše, jer je u pitanju najbolja ekipa na svetu. Ne daj Bože da ih neko naljuti, a mislim da Milan to jeste učinio, može svašta da bude - završio je Rukavina.

 ?? Foto: AFP ?? Ne otpisuje Katalonce: Antonio Rukavina (desno)
Foto: AFP Ne otpisuje Katalonce: Antonio Rukavina (desno)

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia