Blic

Fonjini me svaki poen

ĐOKOVIĆ IMAO KRAĆI ZASTOJ U POBEDI

-

Najbolji teniser sveta Novak Đoković trijumfom je započeo takmičenje na Indijan Velsu. Prvi nosilac turnira imao je težak test u drugom kolu, pošto su mu bila potrebna tri seta da savlada Italijana Fabija Fonjinija - 6:0, 5:7, 6:2. Naredni Novakov protivnik u borbi za osminu finala biće Bugarin Grigor Dimitrov.

VLADIMIR BOJČEVIĆ

odnosu na rivala najbolji pokazatelj je demonstrac­ija euforije Fonjinija po osvajanju prvog gema, početkom drugog seta, kada je pobednički digao ruke uvis i oduševio publiku u Indijan Velsu. To je delovalo simpatično, ali kasnije se ispostavil­o da je to bio početak Novakovog hoda na mukama.

- Imao sam jako loš gem pri rezultatu 4:2, napravio sam dve neiznuđene greške i tako vratio protivnika u meč. Već sledećeg trenutka bili smo izjednačen­i, ali nisam bio zabrinut jer sam ranije mnogo puta bio u takvim situacijam­a. Jednostavn­o, takvi manji zastoji su normalni u prvim mečevima na turni- rima, kada se navikavamo na podlogu, uslove i drugo - kaže svetski broj jedan.

U poslednjem setu bitka se vodila samo dva gema, a onda je Novak ponovo zaigrao u svom stilu i stigao do nedostižni­h 4:1.

- Fabio je dobar igrač na ovoj podlozi. Voli da igra na sporim terenima i naterao me je da radim i zaradim svoje poene. Ipak, na kraju sam uradio šta je bilo potrebno. Pobeda je tu, osećam se dobro i nadam se da ću nastaviti u istom ritmu i u narednoj rundi - zaključio je Đoković.

Tamo će ga u noći između utorka i srede čekati 31. igrač sveta Grigor Dimitrov.

 ?? Foto: AP ?? Još se privikava na novu podlogu: Novak Đoković
Foto: AP Još se privikava na novu podlogu: Novak Đoković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia