Blic

Ubila muža jer je pretio da će pobiti porodicu

ISTRAGA O UBISTVU KOD ŠAPCA

- SANJA BEČEJIĆ Šabac

Vesna Jeremić (45) iz Glušaca kod Bogatića u nedelju po podne ubila je supruga Dragana (49) u dvorištu porodične kuće, nakon što se mesecima nasilnički ponašao, pio i pretio da će pobiti i nju i dvojicu njihovih sinova.

Smrtonosni hitac u grudi Vesna je Draganu ispalila iz lovačkog karabina, preuređeno­g i skraćenog od puške iz Drugog svetskog rata koju je, kako saznajemo, njen suprug ilegalno posedovao. Policiji je ubistvo prijavio njihov sin.

- Vesna je sa svojom sestrom uređivala piliće iza kuće kad je između nje i supruga izbila svađa. Dragan je odranije poznat kao nasilnik, sklon alkoholu, a pio je i u nedelju. S obzirom na to da je jednom prilikom pokazao Vesni gde drži oružje, ona je otišla po karabin i pucala u njega. Samo jedan metak. Sukobu dvoje supružnika prisustvov­ala je Vesnina sestra - kaže za „Blic“dobro obavešten izvor. Vesna se, kako saznajemo, branila ću- tanjem.

Dan posle tragičnog događaja u dvorištu Jeremića nema nikoga, a izostalo je i uobičajeno okupljanje rodbine, komšija i prijatelja i „Pretio je da će ih sve pobiti. Valjda joj je, mučenici, dozlogrdil­o, više nije mogla da izdrži batine, torturu i stalne pretnje, pa je zato pucala”, komentariš­e jedna komšinica, ne želeći da joj se pominje ime. Inače, kako „Blic“saznaje, Dragan već ima dosije u policiji i pravosuđu. Osuđivan je zbog nelegalnog držanja oružja, a imao je i nekoliko prekršajni­h prijava za nasilničko ponašanje. pripremanj­e sahrane. Posle izvesnog vremena stižu sinovi, utučeni i ćutljivi. Odbijaju svaki razgovor.

- Razumite nas... Nije nam ni do kakve priče - kaže najstariji Vesnin i Draganov sin .

Komšije Vesnu opisuju kako vrednu i poštenu ženu, ne propuštaju­ći da napomenu kako ju je muž godinama zlostavlja­o.

- U nedelju ujutro je tu, u obližnjoj prodavnici, kupio litar rakije i sve popio za nekoliko sati. I ranije je tukao i zlostavlja­o Vesnu, pretio da će pobiti sinove i nju. Jednom je na nju nasrnuo nožem da je zakolje... Komšija je uspeo da je spase. Bio je Dragan nezgodan kad popije. Niko nije mogao da utiče na njega. A deca su im vredna i poštena, izrasli su u dobre ljude, ali nisu mogli da obuzdaju nasilnog oca - priča komšinica Milena Zablećansk­i.

Posle uviđaja naređena je obdukcija, a Vesna će nakon 48-časovnog zadržavanj­a u policiji biti privedena istražnom sudiji.

 ??  ?? Ubistvo se dogodilo u dvorištu porodnične kuće Jeremića: Selo Glušac
Ubistvo se dogodilo u dvorištu porodnične kuće Jeremića: Selo Glušac

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia