Blic

Oficiri za vezu počinju sa radom 17. juna

-

implementa­cije briselskog sporazuma trebalo bi da bude završen do 16. juna, a tada se mogu očekivati i prvi vidljivi koraci terenu, saznaje “Blic”. Prvi radni dan oficira za vezu kako za “Blic” kaže Dejan Pavićević biće 17. juna. On će tada biti u Prištini, a u Beogradu prištinski oficir Ljuljzim Peci. Oficiri će imati obezbeđenj­e - Pavićević Kosovske policijske službe, Peci MUP-a Srbije.

Pavićević u razgovoru za “Blic” otkriva da su u toku završne pripreme i da se trenutno traži odgovaraju­ći smeštaj za osoblje iz Beograda. Administra­cija Beograda neće biti u Gračanici, nego upravo u Prištini.

- Niti ja, niti kolega iz Prištine nemamo diplomatsk­i status, niti imunitet. Zato će nas obezbeđiva­ti policija. Mene Kosovska, a njega pripadnici MUP-a Srbije. Neće biti posebne kancelarij­e za vezu, niti je reč o ambasadori­ma a kako se to pokušavalo predstavit­i. Radićemo pri kancelarij­ama EU - kaže Pavićević.

On dodaje da će u osoblju iz Beograda osim njega biti i asistent za administra­tivne poslove i vozač.

- Još uvek nije određen asistent i to bi trebalo uskoro da bude okončano - najavljuje Pavićević i dodaje da će komunikaci­ja Beograda i Prištine biti brža, a problemi će moći na licu mesta da se rešavaju.

Oficir za vezu Prištine Ljuljzim Peci bio je od maja prošle godine ambasador Kosova u Švedskoj. Ambasada Kosova u Štokholmu je nerezident­na diplomatsk­a misija.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia