Blic

Tri bombaška napada u Atini

- TANJUG]

Trizapalji­ve bombe aktivirane su juče na različitim lokacijama u centru Atine, a u jednoj od eksplozija povređena je jedna ženska osoba, saopštila je grčka policija.

Eksplozija u kojoj je povređena žena dogodila se juče na stepeništu stambene zgrade u kojoj je smeštena kancelarij­a generalnog sekretara organizaci­je „Transparen­tnost“.

Druge dve eksplozije dogodile su se ispred Fondacije za ekonomska i privredna istraživan­ja odnosno Ministarst­va za životnu sredinu. Napadi na objekte ministarst­ava, agencija i banaka učestali su u Grčkoj, koju potresaju protesti zbog vladinih mera štednje iznuđenih ekonomskim stanjem u zemlji. [

AGENCIJE

- Teško je podvući crtu, utisci su gorko-slatki. Negde dobiješ izbore, negde izgubiš. Mene više brine nered koji je bio u kampanji radi borbe za dve, tri gradske blagajne - izjavio je juče Milanović komentiriš­ući rezultate izbora.

Izborna kampanja je, prema njegovim rečima, bila ne samo prljava, već i zloćudna. Naročito u Vukovaru, Sisku i Splitu.

- Je li vredno lokalnih izbora pozvati ljude da ruše ustavni poredak. Je li to alternativ­a - rekao je Milanović aludirajuć­i na to što je HDZ u Vukovaru kampanju vodio na temelju borbe protiv ćirilice.

SDP izgubio Zagreb, gde je pobedio nestranačk­i kanditat i aktuelni gradonačel­nik Milan Bandić, ali je zadržao Rijeku i osvojio Split, a preko podrške nestranačk­om kandidatu Ivici Vrkiću i Osijek.

HDZ nije na vlasti ni u jednom od najvažniji­h hrvatskih gradova, osim Zadra: uz uobičajeno slabe rezultate u Puli i Rijeci, HDZ nije ništa napravio ni u Zagrebu ni u Osijeku, ni u Splitu, a u Dubrovniku je doživeo težak poraz.

Što se Srba tiče, oni su u Vukovaru podržali Željka Saba, dosadašnje­g gradonačel­nika.

„Bez Srba Sabo bi teško ostao gradonačel­nik”, rekao je za Tanjug poslanik SDSS-a Dragan Crnogorac.

 ?? Foto: AFP ?? Žena ranjena u eksploziji zapaljive bombe
Foto: AFP Žena ranjena u eksploziji zapaljive bombe

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia