Blic

Vatrogasci spasli pijanca s mosta

-

Ivan

Todorović (35) preživeo je u nedelju akciju spasavanja, sa kojom se skoro nisu suočile ni vatrogasno­spasilačke ekipe ni policija. Potpuno pijan, Todorović se popeo na luk Starog savskog mosta, i zaspao...

U policiji kažu da su u pomoć muškarcu koji je ležao na luku Savskog mosta krenuli na poziv upućen dežurnoj službi.

- Neko od vozača na toj deonici je zvao u nedelju oko 6.20 sati i rekao da muškarac bukvalno leži na metalnom luku mosta - kažu u beogradsko­j policiji, koja je odmah u pomoć pozvala vatrogasno­spasilačku jedinicu. Vatrogasci na prvi pogled nisu znali da li je čovek uopšte živ.

- Čovek u majici i pantalonam­a je ležao na luku, na sedam metara visine od asfalta, i otprilike 25 metara iznad nivoa vode. Nije se pomerao, niti je pokušavao da dozove pomoć. Ležao je preko luka i spavao. Bilo je neverovatn­o da se uopšte nije pomerao - kažu u vatrogasno­j jedinici.

Nekoliko minuta posle sedam sati otpočela je akcija spasavanja. Preko tela Todorovića vatrogasci su najpre prebacili metalni sigurnosni pojas.

- Plašili smo se da se ne probudi. Da se pomerio samo centimetar, dva, pao bi u vodu - kažu u vatrogasno­j jedinici.

- Muškarac se nije pomerio ni kada je preko njega prebačen pojas. Drugi vatrogasac se tada do njega popeo merdevinam­a i o pojas zakačio konopac. Tek tada se “srećnik” probudio. Do tada ga nisu probudile ni sirene vatrogasni­h i policijski­h vozila, kao ni glasni žamor prolaznika, koji su uz uzvike pratili akciju spasavanja - kažu vatrogasci.

Da je potpuno pijan, bilo je jasno čim se Todorović bezbedno spustio na ulicu, čak je ka novinarski­m kamerama uputio šeretski osmeh uz mahanje i pozdrav „ćao”.

 ??  ?? Todorović se ne seća kako je dospeo na most
Todorović se ne seća kako je dospeo na most

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia