Blic

Cela porodica maturirala u istom danu

DRUGA ŠANSA ZA ŠKOLOVANJE

- BEBA BOJOVIĆ

Uklupi u Osnovnoj školi “Milinko Kušić” u Ivanjici čitava porodica Vasović iz sela Vučak kod Ivanjice. Majka Stojna (55), otac Blagoje (58) i sin Slobodan (37) motiku zamenili penkalom. Svi su iskoristil­i “drugu šansu” i zajedno u istom danu položili maturu.

- Ja sam najbolji đak. Umalo pa vrlo dobar. Roditelji su položili, za njih je to dovoljno. Druga šansa mi je puno značila, sad ću upisati za automehani­čara i već planiram kako dalje u životu. Radim i na poljoprivr­edi, ali diploma i privatni zanat su najisplati­viji - kaže Slobodan Vasović.

Najviše pažnje privukla je mama Stojna Vasović. U ubrađenoj marami sa penkalom i diplomom. Potpisuje, pa se uz osmeh ljubi sa predsednic­om SO Ivanjica Nevenkom Milošević, koja joj uručuje diplomu.

- Da i ja budem gospođa. Šalim se. Ali hoću, kad je zima i nema puno posla, da čitam knjigu, pregledam novine, da napišem nešto kad treba. Neću da mi unuci sutra kažu da sam nepismena - priča Vasovićeva.

Njenog supruga Blagoja najviše zanima računica i to po sistemu: čist račun, duga ljubav. Zato je i učio školu.

- Da ja izračunam i obračunam, po pravilu, da me ne boli glava - kaže Blagoje Vasović.

U klupi ispred njih majka i ćerka - Jelena (35) i Svetlana Avramović (14) takođe su položile završni ispit osmogodišn­jeg školovanja, Jelena kao redovan đak, a majka preko projekta “Druga šansa”.

- Kada je trebalo da se

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia