Blic

Pas spasao komšiju koji je pao s drveta

- [ LJ. PETROVIĆ]

Zlatni

retriver Pablo iz Sremske Kamenice spasao je komšiju Dragomira S. koji je pao sa višnje i ostao bez svesti da leži na zemlji. Pablo je jalao i zavijao sve dok njegove gazde nisu došle do komšijine ograde. Tada su pozvali hitnu pomoć, koja je pomogla čoveku koji je zadobio teške telesne povrede i višestruke prelome.

- Niko od nas nije primetio ni čuo ništa neobično. Majka i ja smo bili u kući, a otac u dvorištu. Čuli smo da je pukla neka grana, ali nedeljom popodne svi nešto rade u dvorištu, pa nismo obraćali pažnju. Pablo je skakao oko moje majke i lajao neprekidno, te ju je praktično vodio i usmeravao do komšijine ograde – priča Relja Barać iz Sremske Kamenice.

Kada je njegova majka videla komšiju kako leži nepokretan i bez svesti, vrisnula je i dozvala supruga. On je otišao u komšijino dvorište, pozvao njegovu suprugu, koja je takođe bila u kući i ništa nije čula, i pozvali su hitnu pomoć.

- Pablo nije baš omiljen kod ovog komšije, ali se nadam da će ga zavoleti posle ovoga. Pao je sa visine od oko dva i po, tri mestra, i to na beton. Rekli su nam da ima teške povrede. Nadam se da će se brzo oporaviti – ispričao je ponosni vlasnik mudrog retrivera, Relja Barać.

U Kliničkom centru Vojvodine nam je rečeno da je Dragomir S. (61) primljen u nedelju popodne sa teškim telesnim povredama.

- Čovek ima višestruke prelome rebara i lobanje, a prelomljen mu je i jedan pršljen. Pacijent je u stabilnom stanju i smešten je u Kliniku za neurohirur­giju – rekla nam je portparolk­a Kliničkog centra Vojvodine Jelena Jurišin.

 ?? Foto: N. Mihajlović ?? Zlatni retriver Pablo i ponosni vlasnik Relja Barać
Foto: N. Mihajlović Zlatni retriver Pablo i ponosni vlasnik Relja Barać

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia