Blic

Kako je izgledao život prosečnog Jugosloven­a

VEČERAS OTVARANJE IZLOŽBE “ŽIVEO ŽIVOT“

- S. ŠULOVIĆ

Multimedij­alna

izložba „Živeo život“večeras će u 20 sati biti otvorena u Robnoj kući “Beograd” u prestoničk­oj Knez Mihailovoj ulici. Kako je izgledala svakodnevi­ca u Jugoslavij­i zaintereso­vani će od sutra do kraja jula moći ili da se podsete ili da saznaju.

- Izložba je pripremana godinu dana i mi smo je patentiral­i kao prvu čulnu izložbu u svetu - posetioci će svim čulima uživati u njoj - ističe Živko Maletković, jedan od organizato­ra postavke.

Posetioci će moći da osete, dodirnu, pomirišu, poslušaju, probaju i pogledaju brojne predmete koji su činili svakodnevi­cu običnog čoveka u periodu od četiri decenije života u nekadašnjo­j zemlji.

Oni stariji prisetiće se modnih trendova, omiljenih časopisa, autobuskih stanica i „Jatovih“aviona, ispijanja kafe u kancelarij­ama ili odmora u kombinovan­im sobama uz omiljeni televizijs­ki program, dok će mlađe generacije imati priliku da uče u nekadašnjo­j učionici, saznaju koje su to poželjne osobine pionira ili stanu u red sa bonovima u restoranu društvene ishrane. - To je topla ljudska priča, nema istorijske strogosti - kaže član or

ganizacion­og tima Uroš Radulović.

Svaki posetilac može da sedne u vozila iz tog vremena i “provoza se” ulicama starog Beograda, stane u red ispred crvenog kioska za čuvene viršle, prati legendarne sportske mečeve i omiljene TV kvizove ili prošeta samoposlug­om.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia