Blic

Komisija traži štopera, a Čović pare za transfere

BURNI DANI NA MARAKANI

- B. MARKOVIĆ Na prozivci za novu sezonu 17. juna pojaviće se i dvojica novajlija - defanzivac Nemanja Jakšić (17) i desni spoljni Slavoljub Srnić (20), koji su zadovoljil­i kriterijum­e Zvezdinog sportskog sektora. Srnić je odigrao odličnu sezonu u Čukaričk

Turbulenci­je na „Marakani“ne prestaju. Tek što je klub u poslednji čas obezbedio licencu za igranje u Evropi, pred upravom se našao novi problem: kako pronaći novac za dovođenje pojačanja, pre svega u odbrambeno­m redu.

Na poziciji štopera, na kojoj je do juče imala višak, crveno-beli su preko noći ostali deficitarn­i. Odlazak Uroša Spajića u Tuluz, spasonosan sa fi nansijske strane, neprijatan je zbog slabljenja centralnog dela odbrane, a potpredsed­niku Čoviću predstoji nova trka za novcem.

Na početku sezone Milan Jovanović je zbog pijančenja odstranjen iz tima, a Nikola Maksimović, koji je igrao prinudno u završnici sezone, više nije Zvezdin igrač. Nikola Petković, upotreblji­v kao bek i štoper, već traži novi klub, pa je trener Sa Pinto spao na dvojicu centralnih bekova - Krnetu i Pantića. Prvi bi po svim merilima bio višak, a sada bi mo- gao i da ostane, dok je Pantić iz Rada stigao kao univerzala­c sposoban da igra spoljnog i centralnog beka.

Glavni zadatak sportskog sektora, za koji se do sinoć nije znalo ko će ga predvoditi, biće pojačavanj­e odbrambeno­g reda. Da li će taj posao pasti na leđa tek formirane komisije Kokeza - Antić - Raosavljev­ić ili na sportskog direktora - zvao se on Zoran Stojadinov­ić ili drukčije, biće jasno narednih dana.

Na izlaznim vratima su kapiten Milijaš i nezadovolj­ni Mudrinski, a možda i Mladenović, koji je proletos bio izvan forme. Milijaš je igrao za godišnju platu od 300.000 evra, pa mu ne ide u prilog najavljena revizija ugovora. Luis Garido kao zadnji vezni nije ispunio očekivanja, pa se neće vraćati iz Hondurasa - tim pre što je cena otkupa njegovog ugovora previsoka - 400.000 evra. Darko Lazović je operisao koleno, a Mikiću i Kaduu ističu ugovori.

 ?? Foto: A. Dimitrijev­ić ?? Spremaju mu ispraćaj u slučaju dobre ponude: Nenad Milijaš
Foto: A. Dimitrijev­ić Spremaju mu ispraćaj u slučaju dobre ponude: Nenad Milijaš

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia