Blic

U Belgiju po pobedu koja ništa ne znači

REPREZENTA­TIVCI SRBIJE SUTRA PUTUJU U BRISEL

- DAMIR RADOVIĆ

Reprezenta­tivci Srbije u sredu putuju u Brisel, gde će dva dana kasnije odigrati sedmu utakmicu u grupi A protiv selekcije Belgije. Sedam osvojenih bodova ostavlja samo teoriju uz izabranike Siniše Mihajlović­a na putu za Brazil, ali se Radosav Petrović, Nenad Tomović i Antonio Rukavina ne predaju unapred.

“Orlovi” za Brisel kreću u sredu ujutru u 10 časova čarter letom, treniraće istog dana od 18.30 časova na terenu jednog lokalnog kluba u blizini hotela, dok će dan pred utakmicu u isto vreme izaći na travu stadiona “Kralj Boduen”.

- Vreme ne možemo da vratimo, nalazimo se tu gde smo i ne treba više da se vraćamo unazad i pričamo o onom što je prošlo. Voleli bismo da ova utakmica odlučuje o prvom mestu u grupi, a u ovoj situaciji najbolje što možemo da uradimo za sebe, reprezenta­ciju i našu zemlju jeste da pobedimo u Briselu. Belgija ima sjajan tim, ta reprezenta­cija stvarana je godinama, zajedno su igrali i u mlađim selekcijam­a i sada beru plodove. Trebalo bi da pokušamo sve da osvojimo tri boda i malo popravimo bilans u ovim kvalifikac­ijama - rekao je Petrović.

Antonio Rukavina se poslednji priključio saigračima iz reprezenta­cije zbog obaveza u Valjadolid­u.

- U fazi sam oporavka od poslednje utakmice u Valjadolid­u, ali sam potpuno spreman za obaveze u reprezen- taciji. Nisam bio deo najboljeg tima u vreme oktobarsko­g duela protiv Belgije, ali sam gledao utakmicu na televiziji. To je sigurno bila najbolja partija u kvalifikac­ijama, nažalost samo 60 minuta. Rešenje za Brisel mogao bi da bude recept iz Beograda. Počeli smo i analizu rivala, potvrđeno je da su im bokovi udarni deo tima, da dominiraju u skoku bez obzira na rivala, Felaini im mnogo znači.

Nenad Tomović je već deset dana u Staroj Pazovi, s obzirom na to da je među prvima završio obaveze u Fjorentini.

- Utakmica dolazi u nezgodnom periodu kada je “glava na odmoru”. Ipak, dok postoji teorija oko plasmana na Mondijal, mi ćemo igrati punom snagom bez obzira na ime rivala. Zapravo, i da ne postoje šanse za plasman u našem pristupu ništa ne bi smelo niti moglo da se menja. Belgijanci su nam veliki dužnici - rekao je Nenad Tomović.

 ?? Foto: M. Metla[ ?? Ostala još samo teorija za plasman na Mondijal: Mihajlović na treningu „orlova“
Foto: M. Metla[ Ostala još samo teorija za plasman na Mondijal: Mihajlović na treningu „orlova“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia