Blic

Boričić: Uspeh Zvezde je čudo

-

Priča o Zvezdinom usponu do evropskog prestola počela je 1979. godine kada su košarkašic­e u finalu Kupa šampiona savladale u La Korunji prvaka Mađarske B.S.E. sa 97:62 (47:28). Taj podvig ostvarile su: Mitić, Marković, Milosavlje­vić, Pekić, Đurković, Mrđenović, Kovačević, Vukmirović, Bacanović, Vukmirović, Kalić i Pandurov, a trener je bio Braca Alagić.

Nastavilo se deceniju kasnije u atletici, na „Marakani“ je osvojensvo­jen Kup šampiona - junacici su bili članovi štafete Jovković,ović, Popović, Mačev i Branković.nković. Doprinos su tada dali i Šćekić, Marinković, Zorko,ko, Mustapić, Karaulić, Đurđević,đević, Kršek, pojačanja iz Poljskeke Kolasa i Zerkovski.

Naa red su stigli i fudba-fudbaleri 1991, koji su u Bariju pobedomedo­m nad Marsejom po-posle boljegbolj­eg izvođenja penala ispunilini­li snove svih generacija. Šampionski­pionski tim zna svaki zvezdašdaš kada ga probudite u pola noći: Stojanović, Jugović, Najdoski, Belodedić, Marović, Šabanadžov­ić, Mihajlović, Prosinečki, Savićević, Binić, Pančev, Stošić, uz Radinovića, koji je zbog povrede propustio finale.

KaratistiK­arat isti su isti uspeh ostvariost­varili 1997. i 1998. Prve godine su u anale ušli Spasojesoj­e i DDragoje Marić, Simić, Štukelja i Živanović, dok su sezonu kasnije trijumf ponovilino­vili Manojlović,M Vučković i MiladiMila­dinović.

- SrSrećan sam što smo uz BarBarselo­nu najtrofejn­ije sportskspo­rtsko društvo u Evropi u ekipnim sportovima. Ipak, ljubitellj­ubitelji sporta moraju da znaju dda ne treba porediti naš budbudžet sa bilo kojim od svetskisve­tskih i evropskih klubova,va, jer apsolutno radimo u neravnnera­vnopravnim uslovima, zato su naši rezultati ravni čudu - kaže za “Blic” Aleksandar­sandar Boričić, predsednik SD CrveCrvena zvezda.

FinanFinan­sije su veliki problem crvenocrve­no-belih.

-U teškoj situaciji kada izostizost­aje prava sradnja sa instinstit­ucijama, a sponzori ne postoje, sve se svodi na prijateljs­tvo i apsolulutn­o volontiran­je ljudi od kojih većina isto ima teteškoća u ličnom životu. NNe možete onda kao raranije da imate armiju pripristal­ica, koji uz viziju i moć mogum da pomognu da se realizujre­alizuju planovi - zaključio je BoričBorič­ić.

 ?? Foto: Aleksandar Dimitrijev­ić ?? Ušli u istoriju: vaterpolis­ti Zvezde, šampioni Evrope
Foto: Aleksandar Dimitrijev­ić Ušli u istoriju: vaterpolis­ti Zvezde, šampioni Evrope

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia