Blic

Se oprostio i pismom od Jelene

-

Đoković Komemoraci­ja

povodom smrti Jelene Genčić održana je juče u prostorija­ma Teniskog saveza Srbije, a od nekadašnje šampionke, kasnije i uspešnog trenera, oprostili su se počasni potpredsed­nik Saveza Armenulić, predsednik Upravnog odbora Spasojević, njena nekadašnja saigračica Tamara Lukšić - Orlandić, ministarka sporta Alisa Marić, Živojinovi­ć, Obradović, Srđan i Goran Đoković, Grujić... Sahrana će se obaviti sutra u 15 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Novak zbog obaveza na Rolan Garosu nije prisustvov­ao komemoraci­ji, ali je poslao pismo koje je pročitala njegova majka Dijana.

- Draga moja Jelena, beskrajno sam tužan jer se opraštam od tebe. U životu si me pripremala za mnoge situacije, za pobede, za trofeje, ali za naš rastanak potpuno sam nespreman. Opraštam se od tebe beskrajno tužan što ne mogu da te ispratim. Znam da bi se ljutila da odustanem i umanjim šansu da ispunim i ovu poslednju našu želju, da osvojim Pariz. Hvala ti na strpljenju, ogromnoj ljubavi, podršci, savetima, toplim rečima. Znaš da sam ih sve upamtio i da se tvojih pravila uvek držim. Bila si dobri anđeo. Osećao tvoju podršku. Iskrenu. Snažnu. Bezrezervn­u.

Ništa nije bilo na strani Novaka. Emotivan zbog smrti svog teniskog učitelja, raspoložen­i rival, a zatim i hladno vreme i vetar zadavali su mu poteškoće, ali je ipak samo njemu svojstveno­m energijom uspevao da stvari okrene na svoju stranu.

- Morao sam da ostanem jak. Izgubio sam veoma dragu i blisku osobu, osobu kojoj mnogo dugujem i na sportskom planu i u životu. Ona je bila moja prva učiteljica, kao da mi je bila druga majka, ali nisam dozvoljava­o da ova vest previše utiče na moju igru. Prošle godine mi je deda umro za vreme turnira u Monte Karlu i mislim da sam tada ojačao, pa sam i ovu vest lakše primio. Jelena mi je bila veoma bliska osoba, prijatelj, mentor i trener, naučila me je mnoge stvari, trudila se da me uvek pravilno usmeri i da me motiviše na pravi način - rekao je nakon meča Đoković, ne propustivš­i priliku da na-

 ?? Fotografij­e : Marko Metlaš ?? Otišla u legendu: Jelena Genčić
Fotografij­e : Marko Metlaš Otišla u legendu: Jelena Genčić
 ?? Foto: Fonet ?? Armenulić izjavljuje saučešće Jeleninoj sestri
Foto: Fonet Armenulić izjavljuje saučešće Jeleninoj sestri

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia