Blic

Đemba Đemba otkucao Partizan

U LUDOGORECU PRATE POTEZE CRNO-BELIH

- Z. KECMAN

Ludogorec

s velikim ambicijama ulazi u predstojeć­e duele s Partizanom. Cilj bugarskog šampiona je da napravi što bolji rezultat u Evropi, a dobra igra protiv Slovana daje im nadu da će biti na nivou i protiv crno-belih.

Ludogorec je sinoć na svom terenu imao generalnu probu za duel s Partizanom u okviru drugog kola domaćeg prvenstva. Sastali su se sa ekipom Černomorec­a iz Burgasa, a to je bila dobra prilika za trenera Stojča Stojeva da još jednom vidi na delu igrače s kojima radi od prošle nedelje.

Stojev je juče doveo dva nova saradnika, tako da je kompletira­o stručni štab po odlasku Ivajla Peteva.

- Trener golmana biće Nikolaj Donev, dok će Javor Vulčinov biti moj prvi pomoćnik. Rešili smo da u stručnom štabu ostane Georgi Dermendžij­ev, on će imati ista zaduženja kao i ranije - izjavio je Stoev.

Za mnoge u Bugarskoj bilo je iznenađenj­e kada je vlasnik kluba Kiril Domusčijev imenovao Stojeva za šefa stručnog štaba. Stojev kaže da mu je jasno šta se od njega traži u najskorije vreme.

- Naši ciljevi su jasni. Prvi je bio da se prebrodi kriza u koju smo zapali i koja je za sve bila očigledna. Zatim imamo zadatak da podignemo nivo igre i igramo još atraktivni­ji fudbal, koji je Ludogorec prikazivao prve sezone, kada je uzeo titulu. Želimo da navijači uživaju u našoj igri. Za sada ne razmišljam­o o tituli, nego o tome kako da ostavimo što bolji utisak u pokušaju da se domognemo Lige šampiona. To je sada prioritet. Paralelno s tim, igraćemo i za bodove i mislim da imamo dovoljno igrača da se nosimo kvalitetno na oba fronta - poručuje trener Ludogoreca.

Nema dileme da će do srede, kada se u Razgradu igra prvi meč trećeg kola kvalifikac­ija s Partizanom, pomno proučiti crno-bele.

- U Bugarskoj je tako. Kada ste u euforiji posle pobede, svi drugi timovi vam izgledaju kao laki rivali. Ali to nije slučaj s Partizanom. U pitanju je ozbiljan klub, s tradicijom u Srbiji i Evropi - kaže Stojev.

Njemu se ne dopada što bukmejkeri daju bolje izglede njegovoj ekipi.

- Meni je pomalo i smešno to što za Ludogorec kažu da je favorit. Znamo kakvog kvaliteta su srpski igrači. I po kojoj ceni se oni prodaju, a po kojoj igrači iz bugarskih klubova. Zakođe znamo i koliko je puta uzastopno Partizan šampion u svojoj zemlji. Tamo imaju cilj da odneguju mlade igrače i potom ih prodaju na Zapad. Jasno je da i njih potresa finansijsk­a kriza kada moraju da prodaju toliko igrača. Ali doveli su i bivšeg igrača Mančester junajteda Đembu Đembu, što pokazuje da imaju postavljen cilj i da streme ka Ligi šampiona. Nisam ih gledao, i tek od nedelje ću misliti o tom meču. To što nisu igrali dobro protiv Širaka ne znači ništa. Njihovo izdanje iz tog dvomeča neće nas zbuniti - poručio je Stoev.

Vlasnik kluba Kiril Domusčijev optimista je pred duel s prvakom Srbije.

- Moj san je da eliminišem­o Partizan. To nije nemoguća misija, ali sve će zavisiti od trenera i igrača. Ono što zavisi od nas, od uprave, mi ćemo uraditi, ali teren je presudan - poručio je Domusčijev.

 ?? Foto: Reuters ?? Otkrio ambicije: Đemba Đemba
Foto: Reuters Otkrio ambicije: Đemba Đemba

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia