Blic

Izbaciće Dinamo iz Evrope zbog „šake huligana“

ZDRAVKO MAMIĆ NASTAVIO RAT SA NAVIJAČIMA

- M. MILOŠEVIĆ

Prvi

čovek zagrebačko­g Dinama Zdravko Mamić je ponovo imao svoj šou. Opet je sazvao vanrednu konferenci­ju za novinare na kojoj je krenuo u otvoreni sukob sa navijačima dinama Bed Blu Bojsima. On tvrdi da će ako ga oni budu vređali UEFA izbaciti Dinamo iz Evrope!

Povod za novo obraćanje izvršnog predsednik­a hrvatskog šampiona je kazna UEFA koji mora da mora da plati 25.000 evra zbog rasizma i homofobije. Stigla je i opomena da će ako se to ponovi još dva puta zagrebački klub biti izbačen iz Evrope.

- UEFA je poručila da će u sledećem slučaju širenja rasizma, homofobije i mržnje, a to su bili na ovoj utakmici detaljno nabrojani povici: “Igrajte pe...i”, “Mamiću cigane”, “Jurčiću cigane”, sledeća sankcija biti zatvaranje celog stadiona i 50 hiljada evra kazne, a treća izbacivanj­a Europe - tvrdi Mamić.

Osim novčano, UEFA je kaznila Dinamo i za predstojeć­i meč u 3. kolu kvalifikac­ija za Ligu šampiona protiv Šerifa, tako što će morati da zatvori istočnu tribinu svog stadiona. Naravno, Mamiću je to izuzetno teško palo iako zanemaruje činjenicu da Dinamo u Evropi gleda po 5.000 gledalaca.

- Doživeo sam šok kada sam saznao da se Dinamo kažnjava zabranom zatvaranja istočne tribine. Na to sam rekao: Ovo je mogući kraj Dinama. To možemo zahvaliti šaki huligana koja to viče s tribina Dinamovog stadiona.

Ali kada je sam Mamić u pitanju UEFA je prezadovol­jna...

- Priznaju nam da smo perjanice borbe protiv tih zala na jugoistoku Evrope - rasizma, homofobije, nacionaliz­ma a znaju da sudelujemo u akcijama protiv toga, ali da oni nemaju izbora.

Mamić je prepričao dramu iz Luksemburg­a.

- Dinamo je u Zagrebu prodavao vaučere za utakmicu u Luksemburg­u, ali navijači to nisu hteli, nego je njih 300-tinjak došlo u Luksemburg kako bi prekinuli utakmicu. Pošto smo organizato­ru objasnili o čemu se radi, digla se cela luksemburš­ka policija. Prihvatio sam savet i gledao utakmicu u hotelu, kako nikog ne bi provocirao svojom pojavom na tribinama- rekao je Mamić.

 ?? Foto: Beta ?? Beži od navijača: Zdravko Mamić
Foto: Beta Beži od navijača: Zdravko Mamić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia