Blic

Hamilton ne zna koliko je brz Plasman vozača 1. Sebastijan Fetel 2. Fernando Alonso 3. Kimi Raikonen 4. Luis Hamilton 5. Mark Veber 6. Niko Rozberg Plasman konstrukto­ra 1. Red Bul 2. Mercedes 3. Ferari 4. Lotus 5. Fors Indija 6. Meklaren

-

Vozač

Mercedesa Luis Hamilton startovaće sa pol pozicije na desetoj trci ovogodišnj­eg šampionata Formule 1, Velikoj nagradi Mađarske koja se vozi danas od 14 časova. Britanac je do treće pol pozicije zaredom došao krugom na stazi „Hungarorin­g“u vremenu od 1:19,388 minuta.

Sjajni Hamilton je do pol pozicije na „Hungarorin­gu“došao krugom u poslednjim trenucima kvalifikac­ija, kada je uspeo da nadmaši Fetela za četiri stotinke. Britanac očigledno nije očekivao da startuje prvi, jer je pošto mu je saopšteno da je prvi iznenađeno odgovorio timu: - Na pol poziciji sam? Ubrzo mu je stigao odgovor iz boksa.

- Da, i mi smo iznenađeni kao i ti, druže - čuo se odgovor iz boksa Mercedesa.

Da je bio iznenađen, Hamilton je potvrdio i na konferenci­ji za medije.

- Mislio sam da je Sebastijan Fetel prvi. Uz ove visoke temperatur­e, nije bilo lako na stazi. Mnogo sam se iznenadio kada sam prošao kroz cilj, a oni mi javili da sam prvi. Nisam uopšte imao utisak da sam sjajno odvezao taj krug. Iskreno, baš sam iznenađen - rekao je Hamilton.

Iza Britanca, koji je je najbrži krug u bolidu Mercedesa odvezao za minut i 13,388 sekundi, plasirao se upravo aktuelni šampion Fetel sa 1:19,426 za volanom Red Bul Rejsing Renoa. Iz drugog reda krenuće Roman Grožan (Lotus Reno) i drugi Mercedesov vozač Niko Rozberg, a iza njih, redom, Fernando Alonso (Ferari), Kimi Raikonen (Lotus-Reno) i Felipe Masa (Ferari).

Zanimljivo, Hamilton je jedini vozač koji je u poslednjih deset godina u Mađarskoj stigao do pobede posle starta sa pol pozicije. Britanac je to uspeo 2007. i 2012. godine, a na „Hungarorin­gu“je slavio i 2009. godine.

 ?? Foto: Reuters ?? Kreće prvi u Hungarorin­gu: Hamilton
Foto: Reuters Kreće prvi u Hungarorin­gu: Hamilton

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia