Blic

Realu 94 miliona malo za Bejla

- ZORAN KECMAN

Kada saradnju uspostave Totenhem i Real, na gubitku može da bude samo jedan tim, Mančester junajted. Međutim, prvak Engleske i dalje se drži za slamku nade da bi ovog leta mogao da angažuje Gareta Bejla.

Sjajni velški fudbaler je i juče bio na vodećim stranicama ostrvskih i španskih medija. Kako i ne bi ako se ima u vidu da je Totenhem nezvanično odbio ponudu iz Madrida koja je glasila - 94 miliona evra! Otprilike koliko je koštao rekordan transfer Kristijana Ronalda iz Mančester junajteda u Real u leto 2009.

Ipak, čini se da se kraj pri- če polako nazire. Totenhem je, istina, voljan da zadrži igrača, ali čini se da Bejl nije spreman da još jednu sezonu igra van Lige šampiona. Otuda je zatražio razgovore sa predsednik­om Danijelom Levijem, podsetio ga na obećanje da će dati pristanak za razgovor u slučaju atraktivne ponude sa strane. Ona je stigla od Reala, a Levi je, kao po običaju, odbio da pregovara, što je Velšanina naljutilo.

Jasno je da je želja reprezenta­tivca Velsa da zaigra za Real. On je prva meta madridskog kluba ovog leta i na “Santjagu Bernabeuu” će učiniti sve da ga dovedu u prestonicu Španije. Real neće odustati i nije nemoguće da plate Totenhemu traženih 120 miliona. Totenhem je juče u Hongkongu igrao na “Barkliz Azija trofeju” gde je pobedom nad selekcijom Južne Kine od 6:0 osvojio treće mesto. Međutim, Gareta Bejla nije bilo u timu, zbog povrede. Menadžer Totenhema Andre Viljaš-Boaš odbio je da komentariš­e mogućnost transfera Bejla, ali nije bio ni uverljiv po pitanju toga da će Velšanin ostati na “Vajt Hart lejnu”.

- Ne bih ništa da ko- mentarišem. Žao mi je, ne odgovaram na spekulacij­e. Mogu samo da kažem da će Bejl biti uskoro u timu, tačnije u sredu. Postoji velika verovatnoć­a da će biti spreman da igra u meču sa Monakom. Još nije trenirao sa ekipom. Uvereni smo da će nam se pridružiti - rekao je Viljaš-Boaš.

Međutim, na stadionu u Hongkongu juče je bilo i drugih poznatih lica. Samo par časova pošto su sleteli, na tribinama su se našli i predstavni­ci Mančester junajteda. Menadžer Dejvis Mojes bio je u društvu Rajana Gigsa i prvog pomoćnika Stiva Raunda. Spekuliše se da je Junajted spreman da se uključi u trku za Bejla. Ostrvski mediji dodaju da bi se odlaskom Bejla na “Bernabeuu” otvorila magistrala ka Mančesteru za povratak Kristijana Ronalda, koji još nije potpisao produžetak ugovora sa kraljevski­m klubom.

 ?? Foto: AFP ?? Želi u Madrid: Garet Bejl
Foto: AFP Želi u Madrid: Garet Bejl

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia