Blic

Dramatična noć na Marakani

”BLIC” OTKRIVA KAKO JE ZVEZDA DOVELA TROJICU IGRAČA PRE ISTEKA ROKA

- MILJAN MILOŠEVIĆ

Dugo se na “Marakani” nije desilo da su pojačanja dolazila u Zvezdu u minut do 12, a verovatno nikada da pred ponoć za crvenobele potpišu čak tri igrača. U petak uveče ugovor su potpisali Novak Martinović, Omega Roberts i Miguel Arauho. Takav holivudski scenario navijači nisu mogli da očekuju jer je do kraja prelaznog roka ostalo mesec dana, ali u Zvezdi su žurili kako bi pomenutu trojku mogli da registruju za dvomeč sa Černomorec­om.

U klubu su očigledno ozbiljno shvatili opomenu sa Islanda, posle veoma loše partije protiv IBV pa su požurili da pojačaju tim za treće kolo kvalifikac­ija za Ligu Evrope. Klub je imao rok do petka u ponoć da pošalje novi spisak registrova­nih igrača za Černomorec dok će 24 sata pred meč moći da doda jedno ime. Zato na “Marakani” nisu mnogo oklevali.

Iako se moglo čuti da će sve biti samo jedna uobičajena sednica Upravnog odbora i iako se znalo da će Arauho i Omega kad-tad potpisati, kako je veče odmicalo dobijalo je na dramatično­sti pa se iz sata u sat pojavljiva­lo po jedno novo ime koje će potpisati ugovor. Dolazak Arauhovog menadžera u klub je izazvao prvu reakciju pogotovo dok se nije saznalo o kome je reč. Kada je Nebojša Čović napustio klub i predočio da je postignut dogovor sa Arauhom, činilo se da će na tome ostati. Ali trka sa vremenom je tek tada počela. Nedugo potom je stigao Arauho, a iz kluba je objavljena informacij­a: “Čekamo još jednog štopera”. Taj štoper je stigao pola sata potom, a reč je bila o Omegi. Tada je bilo jasno da je reč o trci sa rokovima zbog Černomorec­a. Sva svetla u upravnoj zgradi “Marakane” su bila upaljena, a operativci kluba su često izlazili i ulazili. Kada je stigla informacij­a da je i sa Omegom sve dogovoreno, bilo je jasno da će crvenobeli stići. I ponovo se učinilo da je to - to, kada je sportski direktor Zoran Stojadinov­ić sa medijima podelio još jednu informacij­u.

- Samo da vas obavestim, potpisao je i Novak Martinović.

Nekih 40 minuta posle ponoći svetla su počela da se gase, a svi su umorni napuštali stadion.

- Pitajte, ali brzo. Mrtvi smo - obratio se medijima Stojadinov­ić, koji je potvrdio sve informacij­e i da je spisak otišao u UEFA.

Na njemu su imena Omege, koji je u četvrtak dobio konačni raskid ugovora sa Smederevom, i Novaka Mar-

tinovića, koji je istog dana dobio papire od kineskog Vauhana. Taman na vreme da klub može da ih registruje. Činjenica da su dobili papire govori da su bili besplatni za crveno-bele.

Arauho je sa druge stra- ne jedino plaćeno pojačanje Zvezde, a njegovo ime će biti dodato na spisak za Černomorec naredne nedelje, kao tog jednog dozvoljeno­g. On je plaćen 200.000 klubu i još 60.000 menadžeru što može da se pokaže kao odlična investicij­a.

Međutim, jasno je da za Zvezdu prelazni rok nije završen. U klubu su zadužili Zorana Stojadinov­ića da pronađe veznog igrača i napadača čija je osnovna vrlina pored fudbalskog znanja i - brzina.

 ?? Foto: AFP ?? Martinović je poslednji potpisao kao „šlag na tortu“
Foto: AFP Martinović je poslednji potpisao kao „šlag na tortu“
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Ekskluzivn­a fotografij­a sa potpisivan­ja Omege i Arauha u FS Beograda
Ekskluzivn­a fotografij­a sa potpisivan­ja Omege i Arauha u FS Beograda

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia