Blic

Beograd na kao Ajfelov

VELIKA DOSTIGNUĆA I VELIKI SNOVI NERETKO UPLAŠE BEOGRAD Premijer Vučić predviđa da će „Beograd na vodi“, kada bude završen, steći slavu i važnost Ajfelovog tornja u Parizu, koji je takođe bio kritikovan pre izgradnje.

- BOJANA ANĐELIĆ, ANA ROLAND

Tačno sat i deset minuta trajalo je izlaganje predsednik­a Vlade Aleksandra Vučića u Domu Narodne skupštine o leks specijalis­u za “Beograd na vodi”. Vučićev ulazak u veliku salu parlamenta propraćen je gromoglasn­im aplauzom. Poslanici, pre svega njegove SNS, čak su i poustajali da- jući mu podršku, a slično su se ponašali i ministri.

Vidno raspoložen, Vučić je rešio da odbranu projekta počne sa istorijato­m razvoja Savskog teatra. Krenuo je od knjaza Miloša i završio sa sadašnjim planom.

- Videćete, bićemo prva vest na CNN-u kada počne izgradnja - bila je jedna od Vučićevih poruka poslanicim­a opozicije, koji su oštro kritikoval­i projekat.

Beogradski palata “Albanija” i most Gazela, pariski Ajfelov toranj i Vizitor centar u Kembridžu, sve ove projekte koji su bili omraženi i napadani pre nego što su izgrađeni, Vučić je iskoristio kao argument za izgradnju “Beograda na vodi”, ali i za „razumevanj­e“onih koji ga napadaju.

- Veliki gradovi i velike zemlje izgrađeni su na snovima čija je veličina deo ljudi zastrašiva­la - poručio je Vučić.

FOTO-VEST

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia