Blic

BLER: EU ĆE BITI U HAOSU AKO KAMERON POBEDI

Bivši britanski premijer Toni Bler izjavio je juče da će Evropom zavladati haos ukoliko aktuelni premijer Dejvid Kameron osvoji novi mandat.

- M. Pejić

LONDON

Bler se juče priključio izbornoj kampanji računajući da će njegova „ harizma“ubediti birače da glasaju za laburiste na čijem je čelu tri puta osvajao izbore.

Savetnik srpske vlade urgirao je na birače da sagledaju rizike izlaska Britanije iz EU u pogledu globalne bezbednost­i u „eri uspona Kine i Indije i ruskog nacionaliz­ma.

- EU U je najvećeajv­eće t tržište šte i najrazvije­nija političkal­itička unija na svetu. Ako ko bismo ovoo napustili, li, savez bi oslabio, a mi bismo ispali iz liderstva - rekao je Bler.

On je dodao da bi izlazak iz EUU mnogo toga rekao i o britansko britanskom karakteru.

- Jedna avanturist­ička zemlja postala bi stidljiva, zemlja sa globalnom ambicijom nemi posmatrač, zemlja poznata po svojoj otvorenost­i zatvorila bi vrata... Umesto da pokazujemo gde bi svet trebalo da ide, mi bismo rekli „ otpišite nas“- dodao je Bler. Kritičari ocenjuju da bi Blerovo uključivan­je u kampanju moglo da ima negativne posledice po laburiste zbog njegovog ukaljanog ugleda.

Blerova uloga u izborima je znak slabosti i beznađa.

 ??  ?? „Napuštanje EU umanjilo bi Britaniju u svetu“
„Napuštanje EU umanjilo bi Britaniju u svetu“
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia