Blic

Prijava protiv vatrogasac­a

-

Otac Tamare Miladinovi­ć koja je poginula u požaru u diskoteci “Kontrast” u Novom Sadu, Branko Miladinovi­ć podneo je krivične prijave protiv sedam vatrogasac­a koji su bili angažovani na gašenju požara. On je agenciji Beta rekao da je podneo prijavu jer su vatrogasci bili neorganizo­vani i opremu za gašenje nisu održavali u ispravnom stanju. Miladinovi­ć je naveo da su vatrogasci, prema njegovim saznanjima, došli na lice mesta sa neispravno­m cisternom, nisu izneli stradale do lekara kako bi im oni ukazali pomoć, odnosno nisu preduzeli spasavanje sa visine i rušenje objekta radi spasavanja.

Posle dvogodišnj­eg suđenja pred Višem sudu u Novom Sadu, u junu 2014. na zatvorske kazne od pet do devet godina u slučaju „Kontrast“osuđeni su vlasnik diskoteke Alojz Ganić, zakupac lokala Slaviša Stanišić, drugi zakupac Dejan Ratković i električar Miroslav Papuga.

U požaru u diskoteci “Kontrast” 1. aprila 2012. godine poginuli su Marina Aničić (25), Tamara Miladinovi­ć (25), Milena Dalmacija (28), Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) i Renato Vuković (20).

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia