Blic

Vavić se brani sa slobode

BEOGRAD

- I. M.

Ona je u ponedeljak uveče sa tivatskog aerodroma, pošto je stigla iz Beograda, odmah sprovedena u barsku policiju na osnovu lokalne poternice koja je za njom raspisana u septembru prošle godine posle Osmanagiće­vog ubistva.

Izvori “Blica Crna Gora” iz barske policije rekli su da je Vučelićeva saslušavan­a povodom navodnih veza koje ima sa podzemljem u Beogradu, konkretno sa osobama iz klana Luke Bojovića, čija je desna ruka u Crnoj Gori bio pokojni Luka Đurović. Inače, Đurovićeva ekipa bila je u sukobu sa klanom Osmanagića. Policija veruje da iza ubistva Osmanagića stoji upravo klan Luke Bojovića. Soraja je navodno u bliskim vezama sa jednim od Bojovićevi­h ljudi u Beogradu, zbog čega istraga pokušava da utvrdi da li je ona eventualno imala zadatak “da tipuje Osmanagića” i “izvuče ga na čistinu” kako bi olakšala posao ubicama. Jedna od poslednjih osoba s kojima je Osmanagić bio u kontaktu na dan ubistva, 16. septembra prošle godine, bila je upravo Soraja Vučelić. Sreli su se u Baru u njegovom restoranu “Savoja”, gde je Osmanagić ubijen hicem iz snajperske puške. Soraja je ranije u policiji ispričala da je od Osmanagića tražila da joj njegov prijatelj pozaj- mi “maserati” za snimanje spota. Osmanagić je ubijen ubrzo pošto je Soraja otišla iz restorana.

Ona je na zahtev crnogorski­h vlasti saslušavan­a u Beogradu, ali je negirala bilo kakvu umešanost u zločin, kao i prekjuče u barskoj policiji.

- Interesova­li su nas njeni kontakti sa ljudima iz podzemlja kako u Beogradu tako i u Crnoj Gori - kazao je naš izvor iz barske policije.

Soraja se, kako saznajemo, ni posle saslušanja u Baru, iako je puštena na slobodu, ne isključuje kao mogući pomagač ubicama. Starleta je posle saslušanja ostala u Crnoj Gori i nije joj ograničeno kretanje, nisu joj oduzeta dokumenta i ona je potpuno slobodna.

Viši sud u Beogradu ukinuo je juče pritvor Nikoli Vaviću (25), mlađem bratu jednog od vođa navijača Partizana Aleksandra Vavića, kome se sudi zbog teškog ranjavanja radnika obezbeđenj­a splava „Blejvoč“Roberta Radojičića ( 27), koje se dogodilo u maju prošle godine.

Vavić se u pritvoru nalazio skoro deset meseci, a u daljem toku postupka braniće se sa slobode. Sud je Vaviću izrekao i meru zabrane prilaska oštećenom Radojičiću, kao i meru zabrane napuštanja prebi- vališta, uz obavezno javljanje policiji svakog prvog ponedeljka u mesecu.

Oštećeni Radojičić i dalje nije saslušan u ovom postupku jer se nalazi na rehabilita­ciji. Vavić je na prethodnom ročištu negirao da je ranio radnika obezbeđenj­a, tvrdeći da iza svega stoji policija, koja je potom, kako je rekao, i njega pretukla i bacila ga u reku. Na jučerašnje­m suđenju saslušani su jedan od menadžera splava, kao i fotograf, ali niko od njih nije video trenutak kada je Radojičić upucan.

 ??  ?? ARMIN - MUŠA OSMANAGIĆ - Upravo sam se probudila i saznala sa portala
da su me privodili. Ta informacij­a nema veze
s mozgom. Niti me je ko privodio, niti to ima veze s istinom. Nekome
je baš dosadno, pa izmišlja. Volela bih da
nađu neku drugu...
ARMIN - MUŠA OSMANAGIĆ - Upravo sam se probudila i saznala sa portala da su me privodili. Ta informacij­a nema veze s mozgom. Niti me je ko privodio, niti to ima veze s istinom. Nekome je baš dosadno, pa izmišlja. Volela bih da nađu neku drugu...
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia