Blic

Nije normalno šta traže od nas

NAPADAČ DŽOŠUA PARKER BRANI CRVENO-BELE BEOGRAD Zvezdin napadač Džošua Parker je iznenađen količinom negativnos­ti koja prati prvenstven­u trku i borbu za titulu.

- MILJAN MILOŠEVIĆ

- Iz dana u dan se sve više nerviram. Ovde nikada ništa nije dobro. Ne shvatam ovu količinu negativnos­ti u srpskom fudbalu. Kada pobedimo, priča se o tome kako ništa ne valja, kada izgubimo, onda je još gore. Nijednog trenutka se ne govori o pozitivnim stvarima. Na primer, da je u Zvezdi mnogo talentovan­ih klinaca - kaže Parker za „Blic“.

On u dahu nastavlja i širi sliku:

- Ne razumem situaciju u Srbiji. Ovde je fudbal sport broj jedan, a svi se trude da ga što više omalovaže i gurnu u blato. Kao da niko ne želi da se krene napred, nema podrške nikome. Samo negativnos­ti i to je jedina prizma kroz koju se sve gleda. Ipak, potencijal je veliki i čudi me da to niko ne vidi. Kada sam u inostranst­vu i pričam u kojoj zemlji igram, mnogo ljudi i ne zna gde je Srbija. Ali kada kažem da igram u Zvezdi, svi koji su ikada makar malo gledali fudbal odmah znaju u kojem sam klubu. Neki čak i kažu kako imamo najluđi derbi s Partizanom. E, o tome pričam. Po fudbalu se zna za Srbiju, a srpski fudbal se u svojoj zemlji omalovažav­a do krajnjih granica.

Parker kaže da je svestan Zvezdine veličine.

- Znam dobro da je Zvezda bila prvak Evrope, ali su nažalost ta vremena prošla. Bilo je mnogo loše, ali jednom mora da se krene napred opet. Zašto ne sada? Ono što se očekuje od Zvezde i nas igrača nije normalno. Nijedan tim ne može da pobeđuje stalno, gube i Barselona i Mančester junajted, pa ih ne proglase svi za najveće neznalice. Publika je opet tu uz svoj tim i na narednom meču i daje sve od sebe da on pobedi.

U Zvezdi je, kaže, stvar malo drugačija, ali to u suštini ne menja ništa na stvari.

- Izuzetak su oni zaista najverniji navijači, koji su uvek uz klub, ali njih, koliko vidim, ima samo Zvezda i niko više. A i u Zvezdi su oni nadjačani... - završio je Parker.

 ?? Foto: V. Lalić ?? PREVIŠE NEGATIVNOS­TI: Parker je razočaran odnosom
Foto: V. Lalić PREVIŠE NEGATIVNOS­TI: Parker je razočaran odnosom
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia