Blic

Orada i 31 vrsta vina za Nikolićeve goste

-

Nikolić je, kako saznaje „Blic”, raspisao višemilion­sku javnu nabavku za luksuzne hotelske apartmane i sobe, 117 različitih jela i 99 pića, među kojima 31 vrsta vina. Sve to u vremenu opšte štednje i Vladine politike stezanja kaiša, koju je i sam najavio kada je došao na vlast u Šumadiji.

Grad, tako, konkursom traži hotelske usluge, koje podrazumev­aju apartmane i sobe sa francuskim ležajem, kao i ugostitelj­ske, od hladnih i toplih predjela, supa i čorbi, preko glavnih jela do poslastica.

Koliko ljudi namerava da ugosti Radomir Nikolić, sin predsednik­a Srbije i šef Izvršnog odbora SNS, zasad nije poznato. U konkursnoj dokumentac­iji se traži da hotel mora da bude udaljen najviše tri kilometra od centra grada, da ima restoransk­i deo za 300 gostiju, kao i poseban restoran za 50 gostiju i salon zatvorenog tipa za 20 ljudi.

A da će Dan grada u Kragujevcu da protekne bahato, jasno je iz Nikolićevo­g spiska za hranu. Neke od stavki hladnog predjela su tri vrste pršute, kraški vrat i kulen, dok su u toplom predjelu punjeni šampinjoni, pohovane palačinke i paprike na kajmaku. Posle pet vrsta supa i čorbi, slede glavna jela, gde ih je 14, od teleće natur šnicle, preko karađorđev­e, do bifteka i rolovane junetine. Tu je i 15 specijalit­eta sa roštilja, a ni pečenje neće da fali, pa su na meniju prasetina, teletina i jagnjetina. Ko voli ribu neće da pati, jer tu su morski plodovi, orada i brancin. Salata ima 13 vrsta, četiri vrste pica, šest vrsta pasta i rižota. Poslastica je 12, peciva četiri.

Kada se jede, treba i da se zalije, pa je tu, pored vina,

Brancin 1kg 10 vrsta piva, četiri vrste viskija, sedam vrsta rakija, kao i 27 drugih alkoholnih pića.

Ima i sokova, 15 različitih, ali i dve vrste energetski­h napitaka.

U konkursnoj dokumentac­iji, u koju je „Blic” imao uvid, predstavlj­en je primer ugovora gde za 100 gostiju treba da se izdvoji oko 4,5 miliona dinara, bez PDV-a. To znači da je svakog gosta gradska vlast spremna da plati 45.000 dinara, i to bez uračunatog poreza.

Rok za prijavljiv­anje na konkurs je istekao u ponedeljak i, kako saznaje „Blic”, u igri su dva hotela, a odluka će biti doneta u naredne dve sedmice.

 ??  ?? HILJADA DINARA po gostu sa hotelskim smeštajem vrsta alkoholnih pića RADOMIR NIKOLIĆ NIJE BIO RASPOLOŽEN DA KOMENTARIŠ­E SAZNANJA „BLICA“O PROSLAVI specijali
teta jela sa roštilja gostiju u restoranu Dok se priprema „gala proslava“Dana grada, u...
HILJADA DINARA po gostu sa hotelskim smeštajem vrsta alkoholnih pića RADOMIR NIKOLIĆ NIJE BIO RASPOLOŽEN DA KOMENTARIŠ­E SAZNANJA „BLICA“O PROSLAVI specijali teta jela sa roštilja gostiju u restoranu Dok se priprema „gala proslava“Dana grada, u...

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia