Blic

SPASAO DEČAKA DA GA NE PREGAZE NA PUTU

- P. V. - T. M. S.

VALJEVO

Ovo je za „Blic” ispričao Valjevac Miro Plavšić, koji je na putu za Beograd u sredu oko ponoći pronašao dečaka K. J. (15) i praktično mu spasao život, s obzirom da je vezan ležao na putu.

Dečak sa vidnim povredama od vezivanja i u šoku, posle pronalaska prebačen je na Odeljenje intenzivne nege Opšte bolnice. U prvoj izjavi policiji, kako saznaje “Blic”, ispričao je da se seća jedino “crnog automobila i ljudi sa maskama na glavi”, dok se drugih pojedinost­i nije sećao.

- Vraćao sam se iz Beograda i u Divcima dva automobila koja su bila ispred mene su zaobišla nešto na putu. Usporio sam, vratio se u rikverc, izašao napolje i video dečaka. Pomislio sam da ga je udarilo neko vozilo, jer je ležao na desnoj kolovoznoj traci. Prišao sam i video dete vezano, sa pantljikom kapuljače preko usana i s rukama vezanim na grudima pertlom patike koja je bila pored njega. Bio je svestan, ali se tresao i nije progovorio ni reč - priča Plavšić, koji je odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć.

Nađeni dečak je, prema saznanjima “Blica”, iz sela Pejinović kod Vladimirac­a, gde se već nekoliko godina nalazi u hraniteljs­koj porodici. Dečak pohađa šesti razred škole u selu Belotić, iz koje se, na velikom odmoru u ponedeljak, zaputio u nepoznatom pravcu, nakon čega je i prijavljen njegov nestanak.

U policiju ispituju da li je dečak zaista bio žrtva otmice ili je ceo događaj posledica njegove bolesti.

 ??  ?? MESTO GDE JE ŠKOLARAC NAĐEN VEZAN
“Pomislio sam da je neko automobilo­m udario dete, ali kada sam prišao i video da je vezan, šokirao sam se.”
MESTO GDE JE ŠKOLARAC NAĐEN VEZAN “Pomislio sam da je neko automobilo­m udario dete, ali kada sam prišao i video da je vezan, šokirao sam se.”
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia