Blic

EKSKLUZIVN­O ŽARKO POČEO DA SNIMA FILM „ Lauševića na s maskirali u klo

BEOGRAD Glumac promenjeno­g vizuelnog identiteta ponovo je pred kamerama nakon 16 godina. Filmom „Smrdljiva bajka“vraća se u velikom stilu.

- VESNA ĐORĐEVIĆ

Žarko Laušević (55) kona načno je na setu. Danas j je deseti dan otkad je počelo snimanje filma Miroslava Momčilović­a ( 46) „ Smrdljiva bajka“u kojem je glavna uloga pripala upravo Laušu. Iako se vreme, mesto, lokacija i svisv detalji o snimanju filma držedr u najstrožoj tajnosti zbogzb bezbednost­i Žarka Lauševića,uš „Blic“je uspeo da zaviri na set. Bez obzira na to što su nam objašnjava­li da Momčilović „ ne da ni ptici da proleti“, ekipa „ Blica“je uspela da se ubaci na set.

- Žarku je zbog uloge klošara koju tumači u filmu potpuno promenjen lični opis. Maska je toliko dobro urađena da ga je teško prepoznati čak i kada prođete pored njega. Razumite to što niko iz ekipe koja radi film ne želi da otkriva lokaciju snimanja. Ipak je Žarkova situacija specifična. Logično je da se plaši krvne osvete. Zato ništa ne prepuštamo slučaju. Od njega se obezbeđenj­e ne odvaja ni na setu - ispričao je za „Blic“jedan od članova ekipe filma.

Reditelj i scenarista Miroslav Momčilović inspiraci-

ju za film je pronašao posmatraju­ći dvoje beskućnika, muškarca i ženu. enu. Zadivljen ljubavlju koju u je zapazio između ovo dvojeoje ljudi koji na svetu nemaju ništa više od toga ga rešio je da napiše piše ljubavnu priču.ču.

- Bio je to jedan od najdirljiv­iljivijih pri- zora koji sam video. Pratio sam ih jedno vreme. Živeli su u kanalizaci­onom šahtu. Dva junaka, dva a antiheroja, ponižena, osuđena,osuđen odbačena od svih, otkriv otkrivaju snagu ljubavi u sebi i so sopstvenom iskupljenj­u - objašnjava Momčilović. On je zadovoljan kako zasad napreduje snimanje.

- Sve ide po planu, a i vremenski uslovi nam idu naruku, tako da sam i više nego zadovoljan - rekao je za „Blic“Momčilović.

Ulogu beskućnika Mome reditelj je dodelio upravo Laušu, dok njegovu partnerku tumači Jelena Đokić.

Snimanje „ Smrdljive bajke“počelo je 31. marta i planirano je da traje pet nedelja.

 ??  ??
 ?? Foto: Z. Ilić ??
Foto: Z. Ilić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia