Blic

Premeštena jer je direktoru rekla ne

MEDICINSKA SESTRA OPTUŽILA DR MILIVOJA SIMOVIĆA ZA MOBING VALJEVO Medicinska sestra Radica Jančić (44) iz valjevskog Doma zdravlja tvrdi da je premeštena sa svog radnog mesta u drugu službu jer je odbila udvaranje direktora dr Milivoja Simovića. SEKSUALNO

- PREDRAG VUJANAC

Ona kaže da je postala žrtva mobinga direktora, koji joj je, kako tvrdi, slao SMS-ove seksualne prirode.

Jančićeva kaže da u Domu zdravlja radi od 2011. godine, a da je „seksualno uznemirava­nje“od dr Simovića „bez povoda s njene strane“počelo dve godine kasnije.

Kao dokaz pokazuje tri sačuvana SMS-a od direktora, od maja do oktobra prošle godine: „Poljupci za tebe“, „Samo ozdravi što pre“i „Možeš u DZ oko 16.30?“.

- Posle mog odbijanja, prestao je da šalje poruke, ali je tada u Službi kućne nege počelo moje šikaniranj­e. To traje do aprila prošle godine, kada sam prebačena u službu Hitne pomoći. Tu je šikaniranj­e nastavljen­o od doktora i šefova ekipa. Prijavila sam mobing jer sam žrtva zbog odbijanja udvaranja direktora - tvrdi Jančićeva.

Kaže i da se za pomoć obratila opoziciono­j grupi građana „Pobeda“.

- Obavestiće­mo Skupštinu štinu grada. Direktor Doma zdravlja mora da podnese ostavku ili da bude smenjen - kaže član „Pobede“Ljubomir Bradić.

S druge strane, dr Milivoje Simović kaže da je šokiran ovom „podmetačin­om“i smatra da je medicinska sestra „zloupotreb­ljena“u političkoj hajci koju protiv njega vodi „ Pobeda“. Na pitanje da li je broj telefona s kojeg je Radica dobila SMSove njegov, on odgovara potvrdno.

- To jeste moj broj, ali su te poruke izmontiran­e. Nisam joj pisao, niti se udvarao i uznemirava­o je, ja sam porodičan čovek i s dotičnom nemam ništa - kaže dr Simović.

On takođe negira da je Radica Jančić posle toga postala žrtva radnog mobinga.

Inspekcija rada odbacila je postupak i preporučil­a privatnu tužbu sudu.

 ?? Foto: P. Vujanac ?? MOBING ILI POLITIČKA NAMEŠTALJK­A: Radica Jančić pokazuje SMS-ove koje je dobila s direktorov­og telefona
Foto: P. Vujanac MOBING ILI POLITIČKA NAMEŠTALJK­A: Radica Jančić pokazuje SMS-ove koje je dobila s direktorov­og telefona
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia