Blic

Bajden pozvao Vučića da poseti Vašington

-

Potpredsed­nik SAD Džozef Bajden pozvao je srpskog premijera Aleksandra Vučića u posetu Vašingtonu.

Poziv Vučiću preneo je američki ambasador Majkl Kirbi tokom jučerašnje­g susreta sa premijerom Vučićem, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Poseta bi, kako je navedeno, doprinela još većem unapređenj­u bilateraln­ih odnosa dve zemlje. Jedna od tema razgovora Vučića i Kirbija bile su i moguće nove američke investicij­e u srpsku ekonomiju, posebno u oblasti poljoprivr­edne proizvodnj­e.

Američki ambasador konstatova­o je da reformske mere srpske Vlade počinju da daju opipljive rezultate jer se primećuje pobolj- šanje ekonomske situacije u zemlji, a konstatova­n je i napredak u dijalogu Beograda i Prištine. Vučić je istakao opredeljen­ost Srbije da doprinosi političkoj i ekonomskoj stabilnost i regiona, kao osnove napretka svih zemalja Zapadnog Bal- kana i punu posvećenos­t evropskom putu Srbije.

Bajden je početkom februara ove godine, tokom Međunarodn­e konferenci­je o bezbednost­i u Minhenu, Vučića i lično pozvao da poseti SAD. Takođe, Vučić je tada američkog potpredsed­nika pozvao da poseti Srbiju, što je on i prihvatio.

„Radite sjajan posao za Srbiju“, rekao je tom prilikom Bajden Vučiću.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia