Blic

PROGONE ME ZBOG DRAŽE

-

BEOGRAD

Zbog zamerki koje su iznete protiv nje za koje kaže da su „progon, a ne stručna argumentac­ija“, ona je povukla i zahtev za prijem u Advokatsku komoru Vojvodine. Zamereno joj je čak i da je kriva što je deda njenog supruga osudio Dražu Mihailović­a, što, kaže, nije ni istina.

- Kažu da sam učestvoval­a u osuđivanju Miladina Kovačevića, a zapravo je on zaključio sporazum o priznanju krivice, da sam najveći krivac zbog ukidanja suda u Kanjiži, iako je on tek zakonom iz 2013. godine ukinut, da neizabrani­m sudijama nisu napisana obrazložen­ja, što je neistina - navodi se u dopisu AKV Malovićeve i napominje da ove zamerke ogranak u Subotici nije ni prosledio AKV.

Malovićeva je advokatsku kancelarij­u nameravala da otvori u Subotici, a konačnu odluku o njenom prijemu trebalo je da donese AKV na osnovu mišljenja lokalnog ogranka. U obrazložen­ju povlačenja zahteva za upis u AKV Malovićeva navodi šta joj je sve još “zamereno” u Subotici: „Nedostojna je poverenja za obavljanje advokatske delatnosti, jer je sprovela neuspešnu reformu pravosuđa.“

Zamereno joj je i to što je „ponosna na zakone koji su doneti za vreme ministarsk­e funkcije“. Malovićeva u obraćanju AKV nabraja “zamerene zakone” koji su izrađeni u saradnji sa USAID-om, GIZ-om, Savetom Evrope. Ona dodaje da navodi advokata za „neupešnu reformu pravosuđa“koincidira­ju sa krivičnom prijavom koju su podneli sadašnji čelnici pravosuđa, “isti oni koji nisu bili izabrani za sudije jer nisu ispunjaval­i kriterijum­e dostojnost­i i stručnosti, a bili su nesmetano upisani u imenik advokata”. Ž. Jevtić

Zbog Draže i Miladina Kovačevića ne daju mi da radim kao advokat

 ?? Foto: E. Čonkić ?? NE DAJU JOJ DA RADI: Snežana Malović
Bivša ministarka pravde Snežana Malović tvrdi da joj je onemogućen­o da radi kao advokat zbog lažnih optužbi na njen račun.
Foto: E. Čonkić NE DAJU JOJ DA RADI: Snežana Malović Bivša ministarka pravde Snežana Malović tvrdi da joj je onemogućen­o da radi kao advokat zbog lažnih optužbi na njen račun.
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia