Blic

Deset tužbi protiv Ćirovića

- SUZANA LAKIĆ

Zaposleni u Komisiji za hartije od vrednosti (HoV) podneli su protiv ove državne institucij­e na čelu sa Zoranom Ćirovićem, poznatom po putešestvi­jama, čak 10 tužbi. Radnici ga optužuju zbog zlostavlja­nja na radu, smanjenja plata i nezakonito­g degradiran­ja. Pred sudovima se trenutno vodi 10 postupaka koje je pokrenulo šestoro radnika Komisije, u kojoj je ukupno oko 40 ljudi. U martu je dvoje dobilo otkaz. Posle deset godina rada u Komisiji i 30 godina staža Vesna Vujić je dobila otkaz. Ćirovića je tužila zbog zlostavlja­nja na radu, a uskoro će podneti tužbu i zbog otkaza.

Zbog zlostavlja­nja na radu bivša direktorka Sektora za nadzor Ćirovića goni čak i krivično, a podnela je i pet tužbi iz oblasti radnih sporova. Bojana Jelić bila je dokumentar­ni analitičar u Sektoru za nadzor. Protiv Komisije vodi dva postupka zbog premeštaja na mesto arhivara. U Komisiji kažu da je zarade sma n j e n e svima.

- Od marta dva lica iz Komisije su dobila otkaz, zbog nepoštovan­ja radne discipline - naveli su Komisiji dodajući da im nije dozvoljeno da detaljno komentariš­u razloge za otkaz.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia