Blic

Ubijen zbog duga za drogu

BEOGRAD Jovica Radonjić (35), prema sumnjama policije, ubijen je preksinoć na Zvezdari zbog ranije neraščišće­nog obračuna u narkobizni­su.

- TAMARA MARKOVIĆ-SUBOTA

- Radonjić važi za bliskog saradnika Vladimira Jovanovića zvanog Vlada Japanac. Žargonski, Radonjić je Jovanoviće­v „vojnik“u dilovanju narkotika. Informacij­e koje trenutno imamo ukazuju da je Radonjić najverovat­nije ubijen zbog ranijeg obračuna sa jednom od suparnički­h ekipa i sada je istraga usmerena na razotkriva­nje tog obračuna kao motiva zločina - kaže za „Blic“izvor upoznat sa istragom ubistva.

Radonjić je ubijen u sredu oko 19.15 sati u Ulici Ante Bogićevića ispred zgrade pod brojem 7. u kojoj je živeo sa devojkom. Do zgrade, Radonjić se dove- zao u društvu Miloša Mijatovića ( 28), crnim džipom „ ševrolet“. U momentu kada su obojica izašli iz vozila, pritrčao je nepoznati napadač, izvadio pištolj iz jakne i zapucao. Radonjić je ubijen na mestu, dok je Mijatović sa tri hica pogođen u noge.

- Saznanja policije je da je u njih pucao jedan napadač, koji je po opisu, mlađi muškarac, maskiran kapuljačom. Napadač je sigurno imao logističku podršku, odnosno saučesnike koji su ga čekali i odvezli posle napada - kaže naš izvor.

Na mestu ubistva ubrzo se pojavila Hitna pomoć koja je ranjenog Mijatovića prevezla na VMA, dok su lekari, u slučaju Radonjića samo mogli da konstatuju smrt.

- Mijatović se ranije dovodio u vezu sa drogom, ali nikada nije hapšen - kaže naš izvor.

Istragu o napadu odmah je započela beogradska policija, kojoj je Radonjić stari znanac. Poslednji put, on je hapšen pre četiri meseca, u decembru 2014. On je tada, s petoricom saradnika uhapšen u kafiću „Museum“, u Beogradu kada je kod njih pronađen arsenal oružja. Kriminalnu karijeru, Radonjić je počeo u Novom Sadu, kada je rasturao drogu za Miladina Suvajdžića, zvanog Đura Mutavi. Zbog toga je bio osuđen na četiri godine zatvora.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia