Blic

Doušnik prijavio srpskog begunca

- T. M. S.

Agenti španske nacionale policije uhapsili su u utorak Beograđani­na starog 35 godina jer imaju nezvaničnu dojavu da je za njim raspisana poternica, zbog šverca narkotika.

Identitet uhapšenog nije saopšten, budući da španska policija još nije dostavila kolegama u Srbiji njegove otiske prstiju. Beograđani­n je prilikom hapšenja pokazao hrvatski pasoš, za koji je utvrđeno da je lažan.

Akcija lociranja i hapšenja begunca, prema tvrdnjama španske policije počela je zahvaljuju­ći međunarodn­oj saradnji. Cilj je bio da se uhapsi osoba koja je locirana u Malagi.

Međutim, prema saznanjima “Blica” hapšenje je izvedeno zahvaljuju­ći doušniku španske policije, čiji identitet nije poznat, a koji je imao informacij­u da je za odbeglim Srbinom raspisana poternica 2012. zbog kilograma heroina koji je tada pronađen u

Beograđani­n prilikom hapšenja pokazao lažni hrvatski pasoš

njegovom stanu u Beogradu. Begunac je uhapšen blizini hotela, dok se šetao sa prijatelje­m. U srpskoj policiji kažu da čekaju otiske prstiju uhapšenog kako bi utvrdili njegov identitet i da li je zaista za njim raspisana poternica Interpola.

 ??  ?? HAPŠENJE: Španska policija proverava da li je Srbin na poternici
HAPŠENJE: Španska policija proverava da li je Srbin na poternici

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia