Blic

Oslobođen optužbe za ubistvo pljačkaša

- POŽEGA V. L.

- Rajko Marković (48) iz Požege, vlasnik menjačnice, koji je prošle godine pred svojom radnjom smrtno ranio pljačkaša Dragoslava Lazarevića (39), oslobođen je optužbe za ubistvo. Viši sud u Užicu našao je da je Marković u Lazarevića pucao u nužnoj odbrani.

Lazarević je 25. marta 2014. maskiran i naoružan kratežom usred dana upao u menjačnicu „Marlis“u centru Požege i preteći oružjem od Markovića oteo novac iz kase, a zatim pobegao u automobil koji se nalazio ispred radnje.

Marković je sa pulta dohvatio pištolj i potrčao za razbojniko­m. Razmenili su vatru - pljačkaš je ispalio metak koji je završio u izlogu radnje, a zatim je zapucao i vlasnik menjačnice, ispalivši četiri metka.

Ranjeni Lazarević je uspeo da pokrene automobil i pobegne. Pronađen je mrtav 500 metara dalje u vozilu koje je udarilo u banderu u susednoj ulici.

Kao dokaz u ovom postupku korišćen je i videosnima­k iz menjačnice u kome se vidi kako pljačkaš repetira kratež uperen u vlasnika „Marlisa“. Sudski veštak je u svom izveštaju naveo da je Rajko Marković u trenucima koji su prethodili pucnjavi bio u stanju straha visokog intenzitet­a.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia