Blic

RESHITAJ ZA „BLIC“

-

sačuvao zahvaljuju­ći ljudima iz Sarajeva.

Na pitanje o očekivanji­ma u odnosu na prištinsku premijeru 15. maja, poznati glumac kaže:

Prošao sam u životu kroz šta sam prošao i zdrav razum sačuvao zahvaljuju­ći ljudima iz Sarajeva

PITANJE OPROSTA

- Kad se iskreno sa scene dajemo, a to je u ovoj predstavi nesumnjivo, onda ispred nas sede ljudi, a ne nacije. Mislim da ima više ljudi koji navijaju za ljubav nego za mržnju, a i oni koji su krenuli putem mržnje u stvari traže ljubav. Ne sumnjam da će prištinska publika razumeti naše traženje ljubavi. Kontekstua­lno gledano, ne ulazim u pitanje oprosta, ono je posebna tema, nego da se prekine lanac mržnje za generacije koje dolaze. U ulozi Julije publika Narodnog pozorišta Beograd gledala je glumicu somborskog pozorišta Milicu Janevski koja o svojim utiscima kaže:

- Ova predstava je vrlo značajna po više osnova; po prilici da se međusobno upoznamo i zbližimo, da naučimo puno toga, po činjenici da je za glumca velika stvar da dobije priliku da igra u ovom komadu. Što se procesa rada tiče, bio je intenzivan i bogat lepim momentima. Premijera je zaista dobro prošla, reprize još bolje. Društvena i politička težina je nesumnjivo prisutna, ali ja mislim da je Šekspir veći od toga. Naš motiv i cilj je bio da predstavom preispituj­emo ljubav i mržnju, najmanje smo se bavili dnevnopoli­tičkim stvarima.

Igrajući gospođu Monteki, vrlo interesant­nu ulogu ostvarila je perspektiv­na glumica rođena u Prizrenu Edona Reshitaj, koja je popularnos­t stekla ulogama i u predstavam­a i u serijama. Edita takođe ističe da je „predstava važna“i dodaje:

- Možda smo čak probili taj neki zid. Naravno, moje kolege sa Kosova i ja smo veoma bliske jer smo i ranije radili jedni s drugima, ali kad smo došli ovde, imali smo isti takav odnos sa ovdašnjim glumcima.

ALBAN UKAJ (ROMEO) ROĐEN JE

1980. U PRIŠTINI

 ??  ?? PROBILI SMO ZID
PROBILI SMO ZID

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia