Blic

Godine bogatiji

UŠAO U POLITIKU DVA STANA

-

Vojislav Ilić vlasnik je dva stana u strogom centru grada - dvoiposobn­og od 67, garsonjere od 26 kvadrata, koji se nalaze u Rajićevoj ulici. desetih je otišao u invalidsku penziju zbog određenih, meni nepoznatih zdravstven­ih problema. Kasnije se vratio iz te penzije i od tada počinje da se naglo bogati i da uvećava kapital. Čudi me da nadležni organi do sada nisu poku- šali da utvrde način na koji je Vojislav stekao sadašnju imovinu, pošto od državne plate to nije bilo moguće - kaže Strahinja Ilić, koji je sa smehom prokomenta­risao navode svog brata Vojislava da je najveći deo imetka nasledio.

- Sve što smo Velimir, Vojislav, još jedan brat i ja nasledili od dede bila su po dva hektara zemlje. Veljov i Vojov otac bio je zanatlija u Fabrici reznog alata i toliko o njegovom bogatstvu - kaže brat od strica Stranjinja Ilić.

U čačanskoj opoziciji ističu da je poslednji izveštaj Agencije za korupciju potvrdio ono što se u Čačku odavno zna.

- To je još jedan u nizu dokaza da su se braća Ilić debelo obogatili od bavljenja politikom i da je Vojislav najverovat­nije najbogatij­i gradonačel­nik u Srbiji. Izgovori da su imovinu stekli nasledstvo­m su priče za malu decu. Uostalom, ako je sve čisto, zašto Vojislav Ilić ne pokaže javnosti dokaze o nasledstvu, kao što tražimo da pokaže svoj magistarsk­i rad i izveštaje kako je otišao u invalidsku penziju i kako se iz nje vratio - navodi Boško Obradović iz Dveri.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia