Blic

PREDSEDNIČ­KI KANDIDAT ZA TSS

-

niorima.

- Zabrinjava­juće se smanjuje broj dece koji treniraju tenis, broj igrača je skoro upola manji i približava­mo se tendencija­ma da se vratimo u vreme pre 2000. godine. Zato je naš osnovni cilj da približimo tenis mlađim generacija­ma, da on bude jeftin za roditelje, a zabava za decu - istakao je Petrović.

On je rekao da će akcenat rada morati da bude na unapređenj­u rada u klubovima kako bi Savez bio spreman na smenu zlatne generacije, koja će neminovno doći.

- Akcenat je na unapre- đenju rada u klubovima, pre e svega pružanjem pomoći u opremi neophodnoj za rad d i staranju o infrastruk­turi. U prioritetu je i unapređiva­nje e stručnog rada, prvenstven­o u pristupu rada sa juniorima. Pored domaćih stručnjaka, u to bi bio uključen i Marijann Vajda. Dobili smo i Novakovuu podršku da se Vajda privre- meno pridruži kako bi se e uključio u rad Saveza i kakoo bi se povećao kvalitet rada.

Petrović je naglasio da je e još rano pričati o izgradnji nacionalno­g teniskog centra, ali da je to pitanje na koje se mora odgovoriti.

- Moramo biti realisti, nameru nam je da u Upravnom odboru imamo kombinacij­u poslovnog sveta i ljude iz sporta. Želimo više predstavni­ka klubova, ali treba biti realan. Ne smemo ulaziti u velike ambicije i praviti velike dugove. Što se tiče kadrovskih promena, potrebno je objediniti volontersk­e funkcije predsednik­a Saveza i Upravnog odbora.

Izborna skupština Teniskog saveza Srbije zakazana je za 20. april. Aktuelni predsednik TSS je Vuk Jeremić. Rođen 1965. godine u Beogradu Diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu, gde je stekao i titulu magistra 1990-2000. naučni saradnik na Balkanološ­kom institutu SANU 2000-2004. savezni sekretar za zakonodavs­tvo u Vladi SRJ 2004-2009. generalni direktor „Dunav osiguranja“2010-2014. direktor u Narodnoj banci Srbije 2014. generalni direktor „Dunav osiguranja“

MIRKO PETROVIĆ

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia