Blic

ULEB i FIBA ukrštaju rukavice u Ženevi

- S. M.

Uoči današnjeg sastanka u Ženevi, na kom će se za istim stolom naći ULEB i FIBA, Evroliga na čelu sa Đordijem Bertomeuom održala je sastanak na kom je uskratila ABA ligi jedno mesto u Evroligi sledeće godine.

Kako „ Blic” saznaje, u Barseloni su se juče sastali predstavni­ci ULEB i klubova, pa će danas pred FIBA izaći sa sledećim stavom: prohodnost u Evroligu imalo bi sledećih 16 timova - Barselona, Real, Unikaha, Bajern, Armani, CSKA, Makabi, Olimpijako­s, PAO, Fenerbahče, Efes, a specijalnu pozivnicu će dobiti Kuća Laboral, Alba, Himki, Žalgiris i šampion ABA lige.

Evidentno je da je ono što je bilo najavljiva­no proteklih meseci ULEB i učinio, i uskratio ABA ligi još jednog predstavni­ka u eliti, ali videćemo na koji će način FIBA odgovoriti i ko će pobediti u sukobu ULEB - FIBA.

FIBA Evrope se neće svideti ovakav predlog s obzirom na to da oni nisu za učešće klubova putem ugovora već po plasmanu u nacionalni­m šampionati­ma, a ono što je nama mnogo važnije jeste njihovo nepriznava­nje ABA lige.

Preostaje da se vidi da li će i na koji način buduća regionalna liga isključivo sa prostora SFRJ dobiti prohodnost u Evropu ili će to imati nacionalni šampionati.

 ??  ?? NA RASKRŠĆU: Đordi Bertomeu
NA RASKRŠĆU: Đordi Bertomeu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia