Blic

Klinton zavodio i Džeki Kenedi

OTKRIVEN NOVI SEKS-SKANDAL BIVŠEG AMERIČKOG PREDSEDNIK­A VAŠINGTON Bivši predsednik SAD pokušao je da zavede Džeki Kenedi u njenom stanu u Njujorku, otkriveno je u biografiji bračnog para Klinton.

- MAJA ANASTASIJE­VIĆ

Za seksualne avanture Bila Klintona svet je saznao nakon afere sa mladom stažistkin­jom Monikom Levinski, koja je potresla temelje Bele kuće i njegovog braka sa suprugom Hilari.

Ipak, da je bivši predsednik generalno slab na lepe žene, pokazuje i biografija „Bil i Hilari: Dakle, to je ljubav” koju je napisala Sara Bradford, u kojoj piše da je Klinton bio opsednut nekadašnjo­m prvom damom SAD Džeki Kenedi.

Ona je navodno ispričala prijatelji­ci da je Klinton „gotovo na silu pokušao da je primora na seksualni odnos u njenom stanu u Petoj aveniji”.

- Umalo se nismo potukli. Bilo je veoma neprijatno. Bila sam polaskana što ga toliko uzbuđujem u mojim godinama, ali Bil je bio isti Džek, nijedan nije prihvatao odbijanje - navodno je rekla Džeki. U tom trenutku Džeki je imal imala 60 godina, dok je Bil bio na pragu pete decen decenije - imao je 43. O Ona je dodala da je o od tada izbegaval la da bude sama u prostoriji s Bilom, jer se bojala da je nikada neće ostaviti na miru.

Bil Klinton se od detinjstva divio Džonu Kenediju kojeg je upoznao još kao dečak 1963. godine u ru- žičnjaku Bele kuće. Kada se Klinton kandidovao za predsednik­a 1992, dobio je blagoslov gospođe Kenedi, koja je donirala znatna sredstva za njegov vojni budžet.

Biograf Sara Bradford pisala je da je sve do tog incidenta odnos između Džeki Kenedi i Klintonovi­h bio odličan. U knjizi se navodi zanimljiv razgovor Džeki i Hilari u avgustu 1993. godine.

- Kada sam ušla u vezu sa zgodnim Džekom, bila sam ubeđena da će postati predsednik. Bila sam spremna da predvidim mnogo toga. Vi ćete možda i sami ući u istoriju - rekla je Džeki.

Hilari Klinton joj je navodno odgovorila da je „razlika između njih dve u tome što je Džeki patila u tišini nakon Kenedijevi­h prevara, dok je ona o Bilovim greškama čitala na naslovnim stranama novina.

 ??  ?? „RAZLIKA IZMEĐU MENE I DŽEKI JE ŠTO JE ONA PATILA U TIŠINI NAKON KENEDIJEVE PREVARE, A JA SAM O BILOVOJ ČITALA NA NASLOVNICI“
„RAZLIKA IZMEĐU MENE I DŽEKI JE ŠTO JE ONA PATILA U TIŠINI NAKON KENEDIJEVE PREVARE, A JA SAM O BILOVOJ ČITALA NA NASLOVNICI“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia