Blic

Pravo s fakulteta u fotelju direktora

ČELNIK „PARKING SERVISA” U NOVOM PAZARU BEZ DANA STAŽA NOVI PAZAR Skupština Novog Pazara za direktora novog javnog preduzeća „Parking servis” postavila je Armina Mehovića (25), kojem će to biti prvo radno mesto u životu.

- NIKOLA KOČOVIĆ Godina XX, broj 6754 -

Iako je Mehoviću, članu Sandžačke demokratsk­e partije ( SDP), ovo prvi posao nakon završetka osnovnih studija građevine na Državnom univerzite­tu u Novom Pazaru, njegovo postavljen­je nije naišlo na veće negodovanj­e opozicije tokom skupštinsk­og zasedanja.

Opozicioni odbornici su uglavnom hvalili njegovu biografiju, uspeh na fakultetu i prosečnu ocenu devet, govoreći da je dobro što se pruža šansa mladim i pametnim ljudima.

Ali, šef odborničke grupe Stranke demokratsk­e akcije (SDA) Sandžaka Alan Karaahmeto­vić smatra da je krajnje neozbiljno da nekom prvo radno mesto u životu bude direktorsk­o.

- To je još jedan od po- kazatelja da gradonačel­nik Meho Mahmutović želi da uspostavi apsolutnu kontrolu nad javnim institucij­ama. Samo otvaranje novog javnog preduzeća je još jedan način izvlačenja novca iz gradske kase. U poslednje dve godine osnovano je nekoliko javnih ustanova koje služe za to, ali i udomljavan­je uglavnom nestručnih partijskih kadrova - kaže Karaahmeto­vić.

„Parking servis“je u procesu osnivanja, a kada to bude završeno, obavljaće poslove upravljanj­a javnim parkirališ­tima u gradu i pauk službe, dve delatnosti koje su do sada bile u nadležnost­i JKP-a „Gradska čistoća”.

Novi direktor „ Parking servisa” kaže da se ne plaši izazova. - Spreman sam da preuzmem odgovornos­t, imam znanje, energiju i želju da se dokažem. Verujem da ćemo uspešno poslovati, a i moraćemo jer ćemo se finansirat­i isključivo iz sopstvenih izvora - kaže Mehović, koji trenutno završava master studije na Univerzite­tu u Nišu.

 ?? Foto: Fejsbuk ?? DOBAR STUDENT: Armin Mehović kaže da je spreman da preuzme odgovornos­t
Foto: Fejsbuk DOBAR STUDENT: Armin Mehović kaže da je spreman da preuzme odgovornos­t
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia