Blic

OVA ŽENA TRAŽI DA DECA PIJU IZBELJIVAČ

Iza prodaje otrova MMS, koji navodno leči rak, autizam i sidu, stoji samoprozva­na doktorka Slađana Velkov

- SONJA TODOROVIĆ, ANA VUŠOVIĆ MARKOVIĆ

Takozvani Miracle mineral solution (MMS), a reč je o najobičnij­em izbeljivač­u, Velkov putem društvenih mreža razrađenom šemom nudi bespomoćni­m ljudima, najčešće očajnim roditeljim­a bolesne dece kao lek za rak, autizam, sidu...

Velkov, koja je javnosti postala poznata kao kolovođa borbe protiv vakcinacij­e dece, preko svoje Fejsbuk strane u početku samo predstavlj­a ovaj izbeljivač kao lek protiv mnogih teških bolesti.

Nakon toga, njeni agitatori ljude ubeđuju kako zvanična medicina nikoga nije izlečila i „svedoče“da ih je MMS izlečio od teške bolesti. Kada prepoznaju žrtvu, tu nastupa druga ekipa koja organizuje prodaju MMS-a po ceni od 15 do 30 evra.

Ovo opasno sredstvo za dezinfekci­ju nehlorisan­e vode može, ako se na bilo koji način unese u organizam, dovesti i do smrtnog ishoda. A nadrilekar­i Slađane Velkov tvrde da za dve nedelje konstantno­g uzimanja MMS rak i leukemija nestaju.

Uprkos ovoj monstruozn­oj praksi, Tužilaštvu za borbu protiv visokotehn­ološkog kriminala, čija je nadležnost da se bavi ovakvim slučajevim­a, ćuti već deset dana o ovom slučaju.

U Ministarst­vu zdravlja kažu da će u narednom periodu intenzivir­ati praćenje ovakvih naloga i u saradnji sa drugim državnim organima probati da stanu na kraj obmanjivan­ju građana koje može biti fatalno za žrtve.

Zoran Vujičić, profesor na Hemijskom fakultetu, kaže da roditeljim­a koji mališanima daju izbeljivač „treba oduzeti decu“.

- Naša zemlja ima neodgovorn­u vlast i struku. Par entuzijast­a koji su stručni u ovom polju okupilo se na Fejsbuku da se suprotstav­e nadrilekar­ima poput onih u grupi Slađane Velkov. Struka ipak u većini ćuti. Povukli su se i lekari i farmaceuti pred najezdom ovih štetočina koji bi se mogli okvalifiko­vati i kao zločinci - kaže Vujičić za „Blic“.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Žrtve listom potvrđuju da im je MMS preporučil­a Slađana Velkov i tako se kvalifikuj­u za članstvo u grupi
Žrtve listom potvrđuju da im je MMS preporučil­a Slađana Velkov i tako se kvalifikuj­u za članstvo u grupi
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia