Blic

DOKAZ: OVAKO VARA ZLA NADRILEKAR­KA

Slađana Velkov ugrožava živote teško bolesne dece i ljudi

- SONJA TODOROVIĆ

Velkov na svojim skupovima uvek nastupa sa “grafikonim­a” i često se poziva na statističk­e podatke, koji su mahom netačni ali su tu da bi ona delovala kompetetno i potkovano.

Međutim, tek kada se malo zagrebe po površini, može da se sagleda kompletna slika opasne propagande koju na Fejsbuku šire Velkov i njeni sledbenici.

Pored toga što ubeđuju ljude da vakcina izaziva autizam i leukemiju, iako to nikad nije dokazano, Slađana Velkov je protiv toga da se deca od bolesti leče u ambulantam­a i zvaničnim lekovima. Po njoj, nema te bolesti koja se ne

može izlečiti sirovom hranom, gledanjem u sunce, klistiranj­em kafom i uzimanjem “magičnog” MMS, izbeljivač­a koji može biti i smrtonosan.

Velkov trenutno vodi kampanju protiv doniranja organa, ubeđujući ljude da se organi vade dok ste još živi i da moždana smrt ne postoji. Njena teorija je da transplant­acije postoje samo zbog bogatih, a kao “dokaz” koristi rečenicu da je “Rokfeleru ugrađeno šesto srce”.

Na internetu neretko teško bolesnim ljudima savetuje da gladuju, a često su joj meta majke koje imaju autističnu decu. Velkov tvrdi i da HIV ne postoji i da je izmišljen, a da sida i hepatitis nisu za-

SLAĐANA VELKOV TVRDI I DA JE VIRUS HIV IZMIŠLJEN, KAO I DA SIDA I HEPATITIS NISU

ZARAZNI

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia