Blic

Milovi glasali protiv Vučića

- B. J.

Skupština opštine Bijelo Polje odbila je predlog da premijer Aleksandar Vučić bude proglašen za počasnog građaninan­ina tog grada.

Protiv tiv predloga bilo je 20 odbornika bornika DPS, SDP i Demosa, mosa, dok je njih devet glasalo za. Kako je „Blicu““rečeno u DPS Mila Đukanovića, centrala entrala stranke ke se „ ne bavi o d lu- kamaa lokal- nih oddbora“, dok je predsednik­dsednik opštine eAlek- Alek- sandar Žurić (DPS) poručio se to priznanje daje onima koji su posebno doprineli razvoju Bijelog Polja. Žurić je na sednicised­nic SO objasnio i da se se, „imajući u vidu d da se radi o uglednom političaru koji gragra di prepoznatl­jivprepozn­atlji imidž u svetu, i iz obrazložen­j obrazložen­ja ne vidi čim čime je zaslužanza­služa za afirmaci afirmaciju i razvo razvoj opštine opštine, te da s se nisu stek stekli uslovi d da se proglas proglasi za počasnog građanina“.

Nezavisni odbornik Slavko Fuštić naveo je da je Vučića predložio veliki broj građana različitih nacionalni­h i verskih opredeljen­ja, jer su zahvaljuju­ći njemu odnosi sa Crnom Gorom na najvišem nivou od proglašenj­a nezavisnos­ti, a doprineo je i boljem odnosu Srba i Bošnjaka. Milko Kovačević (DPS) naveo je da je inicijativ­a legitimna, ali neiskrena i populistič­ka.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ranije je proglašen počasnim građaninom Berana, a albanski premijer Edi Rama i kosovski šef diplomatij­e Hašim Tači Ulcinja.

 ??  ?? LIDER DPS: Milo Đukanović
LIDER DPS: Milo Đukanović
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia