Blic

TRGOVINSKI OKRŠAJ MOSKVE I ISTANBULA

Ruski premijer Dmitrij Medvedev juče je potpisao paket sankcija Turskoj kao odgovor na obaranje „suhoja“pre osam dana.

- V. Filipović

MOSKVA

U saopštenju Kremlja navodi se da će se sankcije odnositi na zabranu uvoza hrane iz Turske, ali i na zabranu čarter letova između dve zemlje.

„Zabrana čarter letova važi za sve osim za specijalne letove kojima će se turisti koji su još u Turskoj vratiti u Rusiju. Takođe, biće preduzete dodatne mere radi bezbednost­i avio-saobraćaja na redovnim letovima za Tursku“, navodi se u saopštenju.

Dekret koji je potpisao đa i jabuka, kao i proizvodi od pilećeg mesa.

Sankcija su pošteđeni gasovod „Turski tok“i nuklearna elektrana „Akuju“, što je i logično imajući u vidu da Rusija planira veliki profit ukoliko se projekat „Turski tok“bude ostvario.

Turska će pretrpeti velike finansijsk­e gubitke, pre svega u turizmu, s obzirom na to da Rusi čine 10 odsto svih turista koji u toku jedne godine posete tu zemlju.

To pokazuje i podatak da je za prvih devet meseci ove godine Tursku posetilo čak 3,3 miliona ruskih turista. pre premijer Medvedev sadrži i list listu poljoprivr­ednih proizvo zvoda koje će od 1. januara 201 2016. godine Rusija prestati da uvozi iz Turske, među koj kojima su voće i povrće poput paradajza, luk luka, grož-

 ??  ?? BOLNE MERE ZA TURSKU: Dmitrij Medvedev, premijer Rusije
BOLNE MERE ZA TURSKU: Dmitrij Medvedev, premijer Rusije
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia